• home
 • video
 • pas verschenen

  L'Équipe plaatst Courtois en Hazard in topelftal (en Carrasco in flopelftal) van EK

  Thibaut Courtois en Eden Hazard konden L'Équipe overtuigen.

  De toonaangevende Franse sportkrant L'Équipe heeft op basis van de gemiddelde scores per match zijn beste én slechtste elftal van het EK samengesteld. Opvallend: Yannick Carrasco wordt gequoteerd als één van de grootste tegenvallers van het toernooi.

  De UEFA had gisteren in zijn elftal van het EK geen plaatsje gereserveerd voor een Rode Duivel, maar L'Équipe zag wel twee Belgische uitblinkers.

  In het type-elftal van de Franse sportkrant zijn zeven verschillende nationaliteiten vertegenwoordigd. Naast Thibaut Courtois, die geprezen wordt voor zijn drie clean sheets, en "chouchou" Eden Hazard, die zijn stekje te danken heeft aan zijn vier assists én zijn prachtige doelpunt, blinken twee Europese kampioenen: Pepe en Guerreiro.

  Voorts krijgen ook onder meer topscorer Antoine Griezmann, de Welshmen Gareth Bale en Aaron Ramsey en de IJslandse middenvelder Gylfi Sigurddson een benijdenswaardig plaatsje.

  Ook de bondscoaches worden netjes gerangschikt volgens verdienste. Antonio Conte (foto), volgend jaar als coach van Hazard en Courtois aan de slag bij Chelsea, kon L'Équipe het meest bekoren. Marc Wilmots prijkt op de vijfde plaats. Fernando Santos, die Portugal naar de Europese titel loodste, moet tevreden zijn met de achtste stek.

  Topelftal van L'Équipe:

  • doelman: Courtois
  • verdediging: Sagna (Fra), Pepe (Por), Boateng (Dui) en Guerreiro (Por)
  • middenveld: Krychowiak (Pol), Ramsey (Wal) en Sigurdsson (IJs)
  • aanval: Bale (Wal), Griezmann (Fra) en Hazard
  • trainer: Conte (Ita)

  Flop Carrasco blinkt naast Joe Hart en Sergio Ramos

  L'Équipe haalt niet enkel de loftrompet boven, ook de sloophamer wordt uit de kast gehaald. Yannick Carrasco, die nochtans tot scoren kwam tegen Hongarije, krijgt met een score van 3,67 op 10 een zware onvoldoende.

  Sterker nog, de flankspeler wordt daarmee gequoteerd als één van de slechtste vier spelers van het kampioenschap. De Turken Arda Turan en Gökhan en de Zwitser Seferovic, die meer dan een handvol opgelegde kansen de nek omwrong, vallen ook die twijfelachtige eer te beurt.

  Carrasco verkeert trouwens in goed gezelschap in het topelftal. Zo worden ook Engels doelman Joe Hart en Sergio Ramos, rots in de branding bij Spanje, aan de schandpaal genageld.

  Floptelftal van L'Équipe:

  • doelman: Hart (Eng)
  • verdediging: Gökhan (Tur), Chatsjeridi (Oek), Ramos (Spa) en Skulason (IJs)
  • middenveld: Norwood (NIe), Källström (Zwe) en Turan (Tur)
  • aanval: Carrasco, Seferovic (Zwi) en Smolov (Rus)