• home
 • video
 • pas verschenen

  Voormalig FIFA-voorzitter Sepp Blatter is met succes geopereerd

  Sepp Blatter (80) in betere tijden.

  Sepp Blatter (80) is met succes geopereerd en heeft het ziekenhuis van Zürich verlaten. Volgens het Zwitserse weekblad Schweizer Illustrierte heeft het oud-FIFA-boegbeeld huidkanker.

  In november belandde Sepp Blatter al eens in het ziekenhuis, omdat de stress na de recente schandalen rond de FIFA hem te veel waren geworden. Na enkele dagen was hij weer aan de betere hand, maar nu lijkt de Zwitser opnieuw te sukkelen met zijn gezondheid.

  Het Zwitserse weekblad Schweizer Illustrierte stelt dat de geschorste oud-FIFA-voorzitter aan huidkanker lijdt en daarom een ingreep moest ondergaan.

  "De operatie vond woensdag plaats en verliep succesvol", aldus Blatters woordvoerder Thomas Renggli. "Sepp Blatter heeft donderdag het ziekenhuis verlaten. Hij is nu thuis en stelt het goed."

  Volgens verschillende bronnen verkeerde Blatter op geen enkel moment in levensgevaar. Blatter stond van 1998 tot 2015 aan het hoofd van de FIFA, tot hij eind december door de Ethische Commisie geschorst werd in het kader van dubieuze betalingen.