• home
 • video
 • pas verschenen

  Team Kuipers moet naar huis, geen EK-finale voor Nederlandse ref: "Ontzettend balen"

  Björn Kuipers leidde onder andere Duitsland-Polen.

  Scheidsrechter Björn Kuipers zorgde voor de Nederlandse toets op het EK, maar zijn toernooi zit erop. Hij kreeg het nieuws vandaag te horen van de UEFA. De kwartfinale Frankrijk-IJsland was zijn laatste match. Eerder floot Kuipers de groepsmatchen Duitsland-Polen en Kroatië-Spanje. "Dit is ontzettend balen", reageerde hij.

  Kuipers en zijn team reageren ontgoocheld: "We hadden het doel om de finale te halen, dat is helaas niet gelukt. De trots over onze prestaties op dit EK komt misschien op een later moment. Nu heerst vooral de teleurstelling."

  De Nederlandse bond loofde Team Kuipers: "We zijn trots op de prestaties van Björn en zijn mannen. Ze waren de Nederlandse vertegenwoordiging op dit EK en hebben drie wedstrijden in goeie banen geleid. Net als voetballers willen scheidsrechters maar één ding: de finale halen. Maar Team Kuipers kan terugblikken op een uitstekend toernooi."

  #TeamKuipers leeft op Twitter

  Nu de Nederlandse ploeg er niet bij was in Frankrijk, supporterde een pak noorderburen voor de scheidsrechters. Op Twitter gebeurde dat met de nodige humor. Een overzicht.

  Mulder over penalty Ramos in Kroatië-Spanje: "Kuipers hoopte dat hij zou missen"

  Björn Kuipers kwam ook aan bod in Panenka! na Kroatië-Spanje. Hij floot een penalty voor Spanje, toen Vrsaljko Silva aanliep bij het kruisen. "Theoretisch was het een penalty", zei zijn landgenoot Jan Mulder toen in Panenka!. "Maar ik zie het vaker. En hij gaf geen penalty voor Kroatië, toen Ramos instapte. Het gebeurt veel meer en zou dan altijd moeten gefloten worden." Ramos miste uiteindelijk: "Kuipers hoopte tijdens de aanloop dat hij hem zou missen."

  Video player inladen ...