Halle-Gooik maakt favorietenrol waar in Futsal-bekerfinale

za 16 april 2016 22:39
De spelers van Halle-Gooik bouwen een feestje na de match.
Halle-Gooik heeft zijn eerste nationale trofee van het seizoen beet in het Futsal. Halle-Gooik versloeg grote rivaal Antwerpen in de bekerfinale met 4-9. Vorig jaar won Halle-Gooik de dubbel in het Futsal.

De finale tussen Halle-Gooik en Antwerpen was de gedroomde affiche tussen de twee beste teams in het Belgische Futsal. Een duel tussen twee stijlen ook. Het gekochte team van Halle-Gooik tegen opleidingsploeg Antwerpen.

In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Halle-Gooik koos voluit voor de aanval, Antwerp prikte regelmatig gevaarlijk tegen. Halle-Gooik werd beloond voor zijn aanvalsdrift en kwam twee keer op voorsprong, vooral de lob van Sebabti over de doelman was een pareltje.

Antwerpen kwam wel twee keer terug dankzij afgeweken schoten. Halle-Gooik ging uiteindelijk rusten met een 2-3-voorsprong na een leuke eerste helft.

In de tweede helft werd de wedstrijd snel in een definitieve plooi gelegd. In vijf minuten sloeg Halle-Gooik toe en liep 2-6 uit. Antwerpen probeerde de kloof te dichten door zijn doelman mee het veld in te sturen, maar zo kon Halle-Gooik ook makkelijker tegen prikken.

Uiteindelijk eindigde een kansrijke finale op een verdiende 4-9-zege van Halle-Gooik, dat net als vorig jaar de Beker van België wint.