• home
 • video
 • pas verschenen

  Infantino: "Heb er vertrouwen in dat ik genoeg stemmen heb"

  Volgt Gianni Infantino zijn gecontesteerde landgenoot Sepp Blatter op?

  Vrijdag wordt de nieuwe FIFA-voorzitter gekozen. Gianni Infantino is er bijna zeker van dat hij dat wordt. "Ik hoop dat ik meer dan 105 stemmen heb."

  105, dat wordt vrijdag het magische nummer. Gianni Infantino, de secretaris-generaal van de UEFA, heeft de berekening al gemaakt en hij denkt dat hij genoeg stemmen heeft kunnen ronselen.

  "Ik heb er vertrouwen in en de gesprekken die ik voer met de voorzitters van de verschillende bonden geven me nog meer vertrouwen. Ik hoop dat ik meer dan 105 stemmen heb."

  "Ik heb met heel veel mensen gesproken. Ongeveer 150 voorzitters." Infantino schat dat hij het merendeel van de stemmers van Europa, Zuid-Amerika en de  Caraïben op zijn hand heeft, maar uitdager sjeik Salman kreeg de steun van de Aziatische en Afrikaanse bond en dat zou wel eens doorslaggevend kunnen zijn.

  Infantino maakt zich sterk dat een groot deel van de Afrikaanse bonden tóch voor hem zal kiezen. "Ik geloof daarin, omdat ik met het merendeel van de Afrikaanse voorzitters gesproken heb. Ik heb ze goed in de ogen gekeken en dan kun je zien of ze je iets wijsmaken of écht de waarheid spreken."