• home
 • video
 • pas verschenen

  "Eendracht Aalst is een kopie van AA Gent, maar dan twee niveaus lager"

  De toekomst van Eendracht Aalst lijkt gered.

  Hoewel het carnavalsfeest in Aalst door de storm in mineur verloopt, lijken bij Eendracht Aalst de donkere wolken verdwenen. De financiële rust lijkt teruggekeerd, vertelt ex-sportjournalist Louis De Pelsmaeker aan Sporza.

  Bij Eendracht Aalst lijkt het faillissement afgewend dankzij een borgstelling van de stad Aalst en het aantrekken van enkele nieuwe investeerders. Ex-sportjournalist Louis De Pelsmaeker is achter de schermen betrokken bij de redding van de derdeklasser.

  "De nieuwe investeerders wilden niet meer bouwen op drijfzand. Als zij vertrekken, en dat is vrijwel zeker, dan zullen er geen schulden meer zijn en kunnen we werken aan de toekomst van Eendracht Aalst", legt De Pelsmaeker uit.

  Ook de stad Aalst draagt zijn steentje bij. "De stad heeft 500.000 euro geïnvesteerd, met verschillende voorwaarden: geen avonturen meer, afspraken rond het stadion, ... Die voorwaarden zijn allemaal opgevolgd. Ik mag dus zeggen dat de nieuwe start officieel is. Maar zonder de steun van de stad kon de redding niet geofficialiseerd worden. De grote storm is duidelijk voorbij."

  "Eendracht Aalst is een derdeklasser met een potentieel van bijna 3.000 toeschouwers. Ik denk dat veel tweedeklassers daarvan zouden dromen. Maar alles moet gekleurd worden naar de zin van de nieuwe bestuurders. Er zal geen akkefietje toegestaan worden."

  "Vergelijk het met wat Ivan De Witte en Michel Louwagie met AA Gent gedaan hebben: dat plan heeft Eendracht Aalst voor ogen. We willen een gezonde ligaploeg zijn. Aalst is een kopie van AA Gent, maar dan twee niveaus lager."

  "Racisme? Waren carnavalisten die toevallig in stadion waren"

  Op sportief vlak kwam er vorige vrijdag minder goed nieuws uit Aalst: de match tegen Bornem moest worden gestaakt na racistische gezangen van enkele thuissupporters.

  "Iedereen aanvaardt dat racisme niet mag", legt De Pelsmaeker uit. "Aalst heeft bovendien procentueel de club met het grootste aantal allochtone spelers."

  "De politie heeft ook de voorlopers van de wansmakelijke actie geïdentificeerd en dat waren geen Aalst-supporters. Het waren carnavalisten die toevallig in het stadion waren."

  "In Aalst zegt men dat tijdens carnaval alles kan. Maar daar hebben sommige mensen op een afgrijselijke manier misbruik van gemaakt. Maar vandaag is alles weer zoals het was voor die ongelukkige match."