• home
 • video
 • pas verschenen

  Emotionele Nys: "Even blij als renner van 25 die een cross wint"

  Nys is erg tevreden met zijn eerste zege van het seizoen.

  Voor het eerst dit seizoen, en voor het eerst in meer dan een jaar tijd, heeft Sven Nys een veldrit gewonnen. Na afloop was hij in de wolken. "Mensen vragen me vaak waarom ik mezelf telkens zo laat afzien door zo hard te trainen. Dat moet, vind ik. Ik cross zo graag en wil mijn carrière afsluiten op een mooie manier", zegt hij.

  "Ik ben ongelooflijk blij. Als je weet dat het vorig jaar na mijn zege zo bergaf ging en nu pak ik mijn eerste zege, dan is dat geweldig."

  "Ik heb het hele jaar gewerkt om toch minstens één keer met de bloemen naar huis te kunnen gaan. Ik heb nu een lastig jaar afgesloten met een mooie overwinning die ik niet cadeau heb gekregen."

  "Ook al is dit geen klassementscross, toch geniet ik ondanks mijn leeftijd 100 procent van deze zege. Dat is mijn sterkte. Ik ben even blij als een jongen van 25 die een cross wint. En zeg nu zelf, met zo'n publiek dat achter je staat. Een kippenvelmoment."

  De laatste zege van Nys dateert al van 11 november 2014. Toch spookte dit niet in zijn hoofd. "Ik voelde dat ik de laatste weken er erg dichtbij zat. De concurrentie was net iets sterker. Ik ben erg blij dat het nu wel gelukt is en dat geeft goede moed voor morgen."

  "Mensen vragen me vaak waarom ik mezelf telkens zo laat afzien door zo hard te trainen. Dat moet, vind ik. Ik cross zo graag en wil mijn carrière afsluiten op een mooie manier. Ik heb moeten wachten tot het weer omsloeg, maar dan is Sven Nys nu eenmaal op zijn best", zegt Nys.

  "Het was op sommige plaatsen echt sturen en balans zoeken"

  "Ik voelde dat ik veel kracht in mijn benen had. Op sommige plaatsen was het echt sturen en balans zoeken. De laatste strook, waar ik doortrok en de overwinning veiligstelde, lag me zeer goed. Ik  heb ook geprobeerd om voortdurend op kop te rijden zodat als ik een foutje maakte, de rest ook van de fiets moest gaan."

  Over Tom Meeusen had Nys niets dan lof: "Het is een jongen met heel veel techniek. Ik had het soms zeer moeilijk om zijn wiel te houden, maar op het einde had ik net iets meer kracht in de benen", besluit Nys.