• home
 • video
 • pas verschenen

  Joos: "De hel van Zenica? Niet overdrijven"

  Filip Joos: "Hazard in de basis, Mertens op de bank."

  Filip Joos verzorgt vanavond de interviews in Bosnië-Herzegovina. "Het zou vreemd zijn als de Rode Duivels plots bibberen in dit stadionnetje", weet de commentator. "En het duel tussen Roma-ploegmaats Pjanic en Nainggolan wordt heerlijk om naar te kijken."

  Marc Wilmots geeft pas in de vooravond zijn team vrij, maar het ziet ernaar uit dat de bondscoach één wissel zal doorvoeren in vergelijking met de match tegen Andorra.

  "Eden Hazard (foto) houd je niet uit de ploeg", vertelt commentator Filip Joos. "Hier in Bosnië-Herzegovina praat iedereen over hem. Op de luchthaven stonden fans met Chelsea-shirts uit te kijken naar Hazard. Hij is de ster van het elftal."

  "Aangezien de bondscoach belang hecht aan lengte, denk maar aan de vrije trappen en de hoekschoppen van Bosnië, zou het kunnen dat hij Nacer Chadli toch laat staan en dat Dries Mertens naar de bank verhuist. Mertens is ook een fantastische invaller."

  "Stadionnetje"

  In het verleden was Bosnië een valkuil voor de Rode Duivels. Anno 2014 niet meer, denkt Filip Joos. "De hel van Zenica? Niet overdrijven", vertelt hij. "Het zou vreemd zijn als de Rode Duivels plots bibberen in dit stadionnetje. De 15.000 Bosnische supporters zullen lawaai maken, zonder enige twijfel, maar daar zijn de Rode Duivels tegen bestand."

  "Pjanic zal Nainggolan snel voelen"

  "Wij hebben een hele rist topspelers. Bij Bosnië speelt bijvoorbeeld Toni Sunjic mee. Die speelde op een blauwe maandag bij KV Kortrijk... Dat zegt veel over het verschil met de Rode Duivels", gaat Filip Joos voort.

  "Niet dat het een walk-over wordt, maar het vertrouwen is er. De Rode Duivels denken maar aan één ding en dat zijn de drie punten."

  "Het duel tussen Roma-ploegmaats Pjanic (foto) en Nainggolan wordt heerlijk om naar uit te kijken. Ooit zei Gilles Van Binst over een duel met zijn Nederlandse Anderlecht-collega Robbie van Rensenbrink: "Je denkt toch niet dat ik tegen mijn portefeuille ga sjotten?""

  "Nainggolan en Pjanic zitten een beetje in hetzelfde schuitje, maar ik denk dat Pjanic heel snel een opzittende Nainggolan zal voelen."

  Bosnië-Herzegovina - België vanavond op Sporza (20.45u)

  • Volg de interland in het Match Center, met livestream
  • Kijk naar de interland in Sporza op Eén, met commentaar van Frank Raes
  • Op Sporza Radio kunt u luisteren naar Peter Vandenbempt en Eddy Snelders
  • Volg Bosnië-België in de Sporza App