• home
 • video
 • pas verschenen

  Er rollen geen koppen bij de voetbalbond

  Business director Bob Madou wordt niet ontslagen.

  Steven Martens en rechterhand Bob Madou hebben hun vel gered bij de Belgische voetbalbond (KBVB). De CEO en de business director moesten zich verantwoorden voor buitensporige uitgaven. De Raad van Bestuur van de KBVB behoudt het vertrouwen, maar zal de directie voortaan wel stevig controleren. "Er zijn fouten gemaakt, maar die wegen niet op tegen het positieve", stelt bondsvoorzitter François De Keersmaecker.

  "Er zijn fouten gemaakt, dat geef ik grif toe, maar de Raad van Bestuur heeft het vertrouwen bevestigd in de volledige directie. Er wordt niemand ontslagen", legt bondsvoorzitter François De Keersmaecker (foto) uit.

  De Raad van Bestuur zal de directie wel strenger gaan controleren. Zo zullen contracten voor meer dan 100.000 euro goedgekeurd moeten worden door de Raad van Bestuur.

  De Keersmaecker: "Die controlerende taak zullen we terdege uitvoeren. Begin oktober houden we een strategische sessie en bekijken we hoe we de controle op de directie nog beter kunnen maken."

  De Raad van Bestuur wilde de contracten van Steven Martens, Bob Madou en bondscoach Marc Wilmots inkijken, maar dat is niet gebeurd. "Omdat er geen tijd voor was", antwoordde De Keersmaecker.

  "We hebben ons te druk beziggehouden met andere agendapunten. De inkijk van die cijfers zal op een volgende vergadering gebeuren. Ik heb de inkijk van die contracten ook nooit in de weg gestaan."

  "Hotel niet voor spelersvrouwen"

  Steven Martens en Bob Madou lagen al enkele weken onder vuur, onder meer wegens buitensporige uitgaven. De storm van kritiek begon met een nodeloze hotelfactuur van 300.000 euro in Brazilië.

  "Het gaat niet om een hotel voor spelersvrouwen, zoals in de pers verschenen is", stelt bondsvoorzitter François De Keersmaecker. "Waarover dan wel? Dat wil ik niet kwijt, dat houden we intern."

  "De hele zaak dreigt immers nog een vervolg te krijgen in de rechtbank, gezien de procedure van Nicolas Cornu." Cornu was de teammanager van de Rode Duivels die ontslagen werd in de nasleep van de hele heisa.

  "Fouten wegen niet op tegen positieve"

  Naast de hoge hotelfactuur had de directie ook het IT-budget met 1 miljoen euro overschreden. "Ik geef toe dat er fouten gemaakt zijn, en we zullen er alles aan doen om die in de toekomst niet meer te laten gebeuren", gaat François De Keersmaecker voort.

  "De fouten wegen wel niet op tegen al het positieve dat we de voorbije jaren met de Rode Duivels bereikt hebben. Heel wat bedrijven zouden dit incident trouwens met de mantel der liefde bedekken."

  De Raad van Bestuur zat vier uur samen. "Iedereen was na afloop dan ook erg moe, maar ook tevreden. Alle partijen hebben hun versie kunnen geven in een wederzijdse respectvolle discussie. Ook meneer Martens hoort daarbij."

  Peter Vandenbempt: "Voorzitter haalt slag thuis"