• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Proto: "Bondscoach heeft me niet gebeld"

  Silvio Proto: "Ik neem mijn verantwoordelijkheid bij Anderlecht."

  Silvio Proto is dit seizoen weer een sterkhouder bij Anderlecht. Op het einde van vorig seizoen werd hij voor de derde keer verkozen tot de beste doelman in België. Toch leverde hem dat geen aanvoerdersband op bij Anderlecht, noch een selectie voor de Rode Duivels.

  Proto scheidt de twee zaken heel duidelijk. "Bij Anderlecht neem ik mijn verantwoordelijkheid op. Ik ben de tussenpersoon tussen de ontevreden spelers en het bestuur", zegt hij in in Sport/Voetbalmagazine.

  "Coach John van de Brom weet wat hij aan mij heeft, maar wil liever een veldspeler. Gillet verdient de band."

  En dan is er het hoofdstuk nationale ploeg. Door de omkopingszaak van Jean-François Gillet hoopt Silvio Proto op een kans. Maar bondscoach Marc Wilmots verkiest blijkbaar Koen Casteels van Hoffenheim.

  "Ik weet dat Courtois en Mignolet voor jaren de nummers 1 en 2 zijn, maar het kan soms snel gaan. Zoals met een blessure. Ze mogen mij altijd bellen", vertelt de Anderlecht-doelman.

  "Ik heb nog geen contact gehad met Marc Wilmots. Misschien heeft hij een goede reden om voor Casteels te kiezen. Koen is jong, ik ben er al 30."