De Red Lions beten hun tanden stuk op de Duitse doelman.

Geen nieuwe zege voor Red Lions, Duitse keeper houdt hen in bedwang

wo 23 september 2020 20:15
Duitsland
1-1
België

De Red Lions zijn er niet in geslaagd om net als gisteren te winnen van Duitsland. De Belgische hockeymannen bleven steken op 1-1 en verloren de shoot-out. Duitsland steekt zo een bonuspunt op zak voor de Pro League.

In een eerder gesloten eerste helft kwam Duitsland net voor de pauze op voorsprong. Florian Fuchs devieerde een schot van aanvoerder Tobias Hauke in doel. Enkele minuten eerder had Gauthier Boccard de paal geraakt.

Na de rust gingen de Red Lions voluit op zoek naar de gelijkmaker. De tijd begon te dringen, ook al omdat de Duitse doelman Stadler een dijk van een wedstrijd speelde.

In het slotkwart vond Loïck Luypaert toch een gaatje in het pantser van Stadler, al had hij daar wel een deviatie van een Duitse stick voor nodig op een strafcorner. Ondanks aandringen van de Red Lions was 1-1 ook de eindstand.

In de shoot-outs trokken de Belgen aan het kortste eind. Wegnez, Denayer, Cosyns en Van Doren vonden allemaal Stadler op hun weg. De Sloover kon Stadler wel verschalken, maar deed dat met de bolle kant van de stick. Zo pakte Duitsland het bonuspunt.

Bekijk de gelijkmaker van Loïck Luypaert

Voor de Red Lions was het hun achtste wedstrijd in de Pro League, de tweede sinds begin februari. Ze kwamen eerder in actie in Australië (2-2 (2-4 pen.) en 2-4), Nieuw-Zeeland (2-6 en 1-3) en India (2-1 en 2-3).

In het klassement verstevigt het team van Shane McLeod zijn leidersplaats.   Over ruim een maand komt de wereld- en Europees kampioen opnieuw in actie. Dan ontvangen ze twee keer Groot-Brittannië (31 oktober en 1 november) en een keer Nederland (4 november).