De Red Lions wurmen zich opnieuw voorbij de stugge Britten

zo 1 november 2020 18:26
Belgische vreugde in Ukkel.
Belgische vreugde in Ukkel na de 1-1 van Dohmen.

De Red Lions hebben hun 10e wedstrijd in de Hockey Pro League netjes afgewerkt. Door een 2-1-overwinning tegen Groot-Brittannië blijven de Belgen autoritair aan de leiding.

De Red Lions hadden het vanmiddag in Ukkel wel niet onder de markt tegen de Britten, net zoals gisteren eigenlijk.

In het eerste kwart sleepten de Britten enkele strafcorners uit de brand, eentje ervan werd benut door Condon.

Maar in het tweede kwart gingen de Belgen op en over Groot-Brittannië. John-John Dohmen, zaterdag al de matchwinnaar, rondde een mooie combinatie af en daarna zette de onvermijdelijke Alexander Hendrickx zijn 8e strafcorner om in het toernooi.

In de tweede helft werd niet meer gescoord. Het was een gesloten wedstrijd, met een sterker België dat geen gaatje vond in de Britse afweer.

En dus bleef het 2-1. België heeft in het klassement 24 punten. Dat zijn er 7 meer dan Nederland. Als België woensdag wint van Nederland, komt de eindoverwinning weer een stapje dichterbij.

Briels: "Overwinning is verdiend"

Thomas Briels was de Belgische aanvoerder vandaag. "We speelden beter dan zaterdag, met minder individuele fouten en meer tempo, terwijl we het spel domineerden", vertelde Briels na de 2-1.

"De Britten verdedigden goed en lieten heel weinig ruimte over voor onze aanvallers. We hadden misschien meer strafcorners kunnen krijgen, maar we hebben toch veel kansen gecreëerd. De overwinning is verdiend, vind ik."

De wedstrijden van de Red Lions vinden plaats zonder publiek. Briels: "Het is een feit dat je op het veld minder adrenaline voelt dan wanneer er 5.000 of 6.000 mensen in de tribune zouden staan. Jammer, maar aan de andere kant profiteert de tegenstander er ook niet van."