74'
Nicolas Pépé
2 - 1
74'

Villarreal heeft in zijn heenmatch in eigen huis Arsenal nog niet kunnen kraken. Het zag er goed uit voor de Spanjaarden met een dubbele voorsprong en een mannetje minder voor Arsenal, maar de strafschopgoal van Pepe maakt een wereld van verschil.

Villarreal probeert al voor de 5e keer om een Europese finale te bereiken. De honger bij de club is dus groot en dat is ook zo bij de trainer. Emery heeft nog iets te bewijzen tegen ex-club Arsenal.

Het begon goed voor de thuisploeg met een snelle goal van Trigueros. Nog voor het halfuur werd het 2-0: Albiol duwde een hoekschop voorbij Leno.

Voor de pauze dacht Arsenal dat de bal op de stip ging, maar de VAR draaide de beslissing van de scheidsrechter om. Een klap voor Arsenal dat na de rust ook Ceballos uitgesloten zag worden. Snel daarna moest Leno nog uitpakken met een fraaie reflex op een poging van Moreno.

Zo leek het eenvoudige zege te zullen worden voor de Spanjaarden.  maar een kwartier voor tijd ging de bal alsnog op de stip. Pepe werkte de belangrijke uitgoal voorbij de doelman.

Trigueros brengt Villarreal op voorsprong (1-0)

Kapitein Albiol verdubbelt de voorsprong van de Spanjaarden (2-0)