87'
Mason Greenwood
87'
6 - 2

Manchester United heeft de terugmatch tegen AS Roma zo goed als overbodig gemaakt. Het speelde de Romeinen in eigen huis helemaal dol: 6-2. AS Roma stond aan de rust verrassend genoeg 1-2 voor, maar dat liedje bleef niet duren.

Manchester United - AS Roma in een notendop:

• Sleutelmoment: Kort na de rust hangt Cavani de bordjes alweer gelijk. Het startsein voor een indrukwekkende tweede helft van de thuisploeg. Roma speelde niets meer klaar en werd als een mak lammetje naar de slachtbank geleid.
  • Man van de Match: Bruno Fernandes was opnieuw de orkestmeester vanavond, maar toch kiezen we deze keer voor Edinson Cavani. Met 2 goals en 2 assists had de Uruguayaan een groot aandeel in de monsterzege van United.
  • Opvallende statistiek: De laatste keer dat United nog eens thuis verloor in een Europese halve finale dateert van april 1997. Toen verloren de Mancunians met 0-1 van Borussia Dortmund in de Champions League.

Bekijk hier de goals

Efficiënt Roma slaat United met verstomming

Manchester United schoot het best uit de startblokken en na 10 minuten was de openingstreffer dan ook een feit. Na een knappe actie van Pogba tikte Cavani de bal in een tijd door richting Fernandes. De Portugees twijfelde niet en stifte de bal prinsheerlijk over de uitkomende Pau Lopez.

Roma kon geen vuist maken, maar na ongelukkig hands in de zestien van Pogba stond het plots wel weer gelijk. De Gea koos de juiste hoek, maar kon net niet  bij de bal om de inzet van Pellegrini uit zijn zijn doel te houden. De bezoekers met een gelukje langszij.

De thuisploeg liet zich niet van de wijs brengen en bleef doorgaan op zijn elan. Pau Lopez verwerkte een afstandsschot van Pogba keurig, maar kwam vervolgens slecht neer op de schouder. Einde verhaal voor de Spaanse doelman, die net als Veretout en Spinazzola vroegtijdig naar de kant moest.

Toch bleven de Romeinen niet bij de pakken zitten. Mchitarjan gidste Pellegrini met een subliem passje door de buitenspelval. De Italiaan was onbaatzuchtig en bediende Dzeko, die er met een gelukje plots 1-2 van maakte. Een donderslag bij heldere hemel voor de Mancunians, die met een achterstand de rust introkken.

United speelt Roma van het kastje naar de muur na de rust

United kwam gretig uit de kleedkamer en dat vertaalde zich al snel in de gelijkmaker. Fernandes loodste Cavani door de buitenspelval en de Uruguayaanse sluipschutter nagelde de 2-2 via de stuit in de kruising.

De thuisploeg rook bloed en drukte de bezoekers tegen de eigen zestien. Pogba zoog alle aandacht naar zich toe, waarna Fernandes kon openen op Wan-Bissaka. Mirante kon het flauw schotje van de Engelse rechtsachter niet klemmen en Cavani was er als de kippen bij om de 3-2 binnen te duwen.

Een 3-2-tussenstand was nog steeds link en de thuisploeg bleef doorduwen. Smalling (ex-United) beging een domme overtreding in de zestien en schonk Fernandes zo de ultieme kans op de 4-2. De Portugees bleef ijzig kalm en bezorgde zijn ploeg een dubbele bonus.

Toch was de kelk nog steeds niet tot de bodem geledigd voor Roma. Een kwartier voor tijd kopte Pogba moederziel alleen de 5-2 op het bord, waarna invaller Greenwood 5 minuten voor tijd de 6-2 binnenjaste.

Na de heenwedstrijd is United nu dus al zo goed als zeker van de finale. De terugwedstrijd in Rome zal dan ook vooral een plezierreisje zijn voor de manschappen van Solskjaer.

Bekijk hier het ruim verslag

22:53

EINDE

Manchester United wint met 6-2 van AS Roma en verzekert zich zo al bijna van een plaats in de finale. De Romeinen trokken wel nog met een voorsprong de rust in, maar na de pauze werden de bezoekers helemaal tureluurs getikt door de manschappen van Solskjaer.

90+3' tweede helft
90'

Een applauswissel voor Bruno Fernandes.

87'

Mason Greenwood deelt de genadeslag uit: 6-2

87'
6-2
AS Roma
86'

6-2 Greenwood!

AS Roma moet de kelk tot op de bodem ledigen. Edinson Cavani verstuurt Greenwood met een sublieme pass. De invaller wordt naar zijn 'mindere' rechter gedwongen, maar schiet de bal via Mirante tegen de netten. Wat een 2e helft speelt de thuisploeg hier.

85'

De wedstrijd kabbelt op zijn einde en United zal zonder ongelukken met een mooie bonus naar Rome afzakken. Kennen we de eerste finalist nu al?

84'
83'
79'

Voor de bezoekers is het nu gewoon zaak om de schade nog te proberen beperken. Het Europees avontuur van de Romeinen lijkt in de halve finale te eindigen. Al hebben de bezoekers al wel eerder een straffe comeback uit de hoed getoverd.

77'
76'

Pogba ledigt de Romeinse kelk tot op de bodem: 5:2!

76'
5-2
AS Roma
Paul Pogba
74'

5-2 Pogba!

Het gaat van kwaad naar erger voor AS Roma. Na een hoekschop staat Pogba helemaal alleen op een voorzet van Fernandes. De Fransman neemt het geschenk met 2 handen aan en kopt de 5-2 op het bord.

74'
72'
penalty
4-2
AS Roma
71'

4-2 Fernandes!

Bruno Fernandes neemt de strafschop voor zijn rekening en doet dat uitstekend. De Portugees stuurt Mirante de verkeerde kant uit en bezorgt United een dubbele bonus.