1. 17' - Geel - Nicolas Raskin
  1. 55' - Geel - Jelle Bataille
  2. 69' - Verv. Jack Hendry door Cameron McGeehan
Jupiler Pro League - speeldag 11 - 01/11/20 - 18:16

KV Oostende heeft een 6e keer op rij verloren van Standard. De Luikenaars springen met hun driepunter over enkele concurrenten naar de gedeelde 2e plaats met Beerschot, op 1 puntje van koploper Charleroi.

Standard - KV Oostende in een notendop:

• Sleutelmoment: Als je in minuut 86 het enige doelpunt van de wedstrijd scoort, teken je vrijwel zeker voor het sleutelmoment. Anders hadden de ballen tegen de lat of de missers van Amallah hier gestaan.
  • Man van de match: Noë Dussenne speelde achterin een oerdegelijke wedstrijd en maakt het winnende doelpunt. Alweer een makkelijke keuze.
  • Pechvogel van de wedstrijd: Pechvogel is een understatement als we het over Zinho Vanheusden hebben. De aanvoerder van Standard is er nog maar 21, maar was al eens lang out met een kruisbandletsel en werd nadien nog eens geopereerd aan de knie. Hopelijk zien we hem snel terug.
  • Opvallend: Standard kreeg de laatste weken toch wat kritiek, maar staat toch maar mooi op plaats drie te pronken. Is deze zege het begin van een Luikse relance?

Bekijk de enige goal uit Standard-Oostende (1-0)

Vanheusden valt uit met vreselijke blessure

Wie keek naar de laatste wedstrijden van Standard en KV Oostende zag een verschil van dag en nacht. De thuisploeg staat in het klassement wel tussen de mensen, maar verloor achtereenvolgens van Rangers, STVV en Benfica. Drie duels waarin het zelfs niet wist te scoren. KVO boekte dan weer een 13 op 15 in de competitie en kon zich bij winst zelfs naast Standard hijsen.

Gewoontegetrouw begonnen de bezoekers met een agressieve pressing en dat leverde meteen resultaat op. Eerst kopte Gueye naast en trapte Sakala wild over, maar na 20 minuten kreeg Gueye de bal wel in het net.

Toch ging alle aandacht naar Zinho Vanheusden, die het op de grond uitschreeuwde van de pijn. De aanvoerder van Standard moest huilend naar de kant gedragen worden met een zware knieblessure en in de achtergrond werd de 0-1 nog uitgewist wegens buitenspel.

Het geschreeuw van Vanheusden zinderde nog na wanneer Amallah zijn schot door Hubert tegen de lat geduwd zag en dat was ook meteen de laatste noemenswaardige kans in het eerste bedrijf. Nul tegen nul, al had dat ook zeker anders kunnen lopen.

Vanheusden schreeuwt het uit van de pijn na lelijke knieblessure

Late kopbal Dussenne levert Standard gevleide zege op

Standard begon sterker aan de tweede helft en had ook snel op voorsprong kunnen komen. Boljevic schotelde Amallah de 1-0 voor, maar die liet het na om te trappen.

Dat was bijna een cruciale misser, want aan de overkant kon enkel de dwarslat Sakala van een doelpunt houden en in een volgende fase moest Bodart redding brengen op een pegel van Vandendriessche.

Selim Amallah had al flink wat kansen verkwanseld, maar net na het uur leek hij écht niet meer te kunnen missen. Volledig vrijstaand kon hij de voorzet van Balikwisha in doel koppen, maar ook deze keer besliste hij onbegrijpelijk naast. Het spel verwaterde en dus leken we af te stevenen op een scoreloos gelijkspel.

In het slot kreeg de thuisploeg nog enkele hoekschoppen en vijf minuten voor tijd leverde dat zowaar nog een doelpunt op. Dussenne torende boven iedereen uit en mikte zijn kopbal tussen de benen van een ongelukkige Hubert: 1-0.

Overtuigend was het niet, maar Standard knoopt weer aan met een deugddoende overwinning. Daardoor springt Standard naar de derde plek op één punt van leider Charleroi, al zal het vooral met de gedachten bij aanvoerder Vanheusden zitten.

Kort verslag Standard - KV Oostende 1-0

Ref Visser is het beu: "Dit is hier geen kleuterschool!"

Lestienne knalt een bal recht in het gezicht van Matam

Zware brand en vuurbal in de buurt van Sclessin voor de start van de match

Dussenne: "Bij zo'n schreeuw weet je hoe laat het is"

Philippe Montanier (coach Standard): “De blessure van Zinho is een zware domper op onze avond. We wachten de onderzoeken van morgen af, maar zijn allemaal bezorgd. Het was moeilijk omdat we in een negatieve spiraal zaten en de tegenstander het omgekeerde kende. Het was al even geleden dat ze nog eens verloren en we moesten tot het einde wachten om de overwinning binnen te halen. Het was een gelijkopgaande wedstrijd waarin we wel wat kansen kregen. Ik ben tevreden met de reactie van de spelers na een mindere reeks. We zijn ook pas laat teruggekeerd uit Lissabon en dat put de spelers uit, maar daar was niets van te zien.”

Noë Dussenne (Standard): “Er is nog geen nieuws over Zinho. Hij heeft zijn knie ernstig geblesseerd. De dokter en de kine zijn met hem meegegaan. Morgen zijn de onderzoeken gepland en ik hoop met heel mijn hart dat het niet te ernstig is. De overwinning is er een voor hem. Wanneer je iemand zo hard hoort roepen na een knieblessure, weet je meestal hoe laat het is, zeker wanneer je hetzelfde al hebt meegemaakt. We waren lang niet beslissend genoeg op hoekschoppen, dus hebben we onze aanpak wat bijgesteld. Ik ben blij, want de coach had gezegd dat hij champagne zou kopen voor iedereen wanneer zo scoorden en wonnen.”

Blessin: "Nu volgt Club en we willen hen irriteren"

Alexander Blessin (coach KV Oostende): “70 minuten lang was het een intense en gelijkopgaande wedstrijd, maar daarna maken we enkele domme fouten in de opbouw en verliezen we enkele keren de bal. Ook voor de hoekschop gebeurde zoiets. Ik wil niet praten of het al dan niet een hoekschop is, want wij maken vlak daarvoor zelf de fout. Ik kan leven met een gelijkspel in Luik, maar hier moeten we van leren. Nu spelen we thuis tegen Club en ik vind het een leuke ploeg. We willen ze irriteren.”

Jelle Bataille (KV Oostende): “Ik denk dat er momenten waren waarop wij beter en gretiger waren. Standard had dan weer zwaardere benen na de drie matchen die ze de laatste week hebben gespeeld. Daar hebben we van geprofiteerd door hoog druk te zetten en er soms uit te komen. Dan is het jammer om te verliezen na een hoekschop die er misschien geen is. Ik denk dat 0-0 eerlijker was. Als je zo’n schreeuw als die van Vanheusden hoort, tot drie, vier maal toe, kruipt dat in je en krijg je daar kippenvel van. Ik hoop dat het meevalt voor Zinho, want het is jammer om mee te maken in zo’n match.”

90+4'

Standard boekt een deugddoende zege!

Al bij al was een gelijkspel misschien eerlijker geweest, maar dankzij de late treffer van Dussenne houdt Standard de punten thuis tegen een verdienstelijk KV Oostende. Al zal Standard vooral aan kapitein Vanheusden denken, die uitviel met een schijnbaar zware blessure.

90+1'

90'

Drie minuten extra

Zo lang heeft KV Oostende nog om een punt uit de brand te slepen.

87'

Waarom twijfelde Visser?

Het is niet duidelijk waarom Visser nog twijfelde aan de geldigheid van het doelpunt, maar het staat wel degelijk 1-0!

86'
86'

Dussenne opent de score! Of toch niet?

Op een nieuwe hoekschop is het Dussenne die de bal tussen de benen van Hubert kopt! De KVO-goalie worstelt met de bal en lijkt het leer zelf over de lijn te werken.

84'

Amallah komt op een hoekschop opnieuw tot koppen aan de eerste paal, maar ook deze keer krijgt hij de bal niet tussen de palen. Amallah zal deze week mogen trainen op kopballen, denken we.

79'

Vandendriessche geeft bijna een assist voor Standard

Op een vrije trap van Standard legt Vandendriessche de bal per ongeluk panklaar voor Laifis, die vanuit een erg scherpe hoek op Hubert besluit. De daaropvolgende hoekschop levert niets op.

77'

Geen kleuterschool

Lawrence Visser is het gekibbel tussen de spelers beu en roept tegen de spelers dat het hier geen kleuterschool is.

76'

Ndicka gaat neer nadat hij de trap van Lestienne vol in het gelaat krijgt. De Franse linksachter kan even verzorging gebruiken.

74'

Een spits voor een spits

Bij de bezoekers komt Kvasina Gueye vervangen. Een spits voor een spits dus. Benieuwd of de Oostenrijker een doorbraak kan forceren.

69'
69'

We krijgen nu wissels langs beide kanten. Lestienne komt terug uit quarantaine en mag nu invallen. Bij KVO krijgen we McGeehan te zien, die Hendry wordt vervangen. Dat betekent dat er bij de bezoekers wat geschoven zal worden.

66'
65'

Amallah mist zijn kopbal!

Boljevic kapt Theate goed uit, maar zijn schot zou zonder block meters naast gaan. Via Balikwisha komt Amallah nog tot een kopkans, maar de Marokkaan kan zijn poging niet goed richten.

63'

Het voetbal heeft even plaats geruimd voor een variant van pinball. De controle is even weg, maar niet op een aangename manier.

60'

Hjulsager klaagt over het feit dat er altijd met twee voeten wordt getackeld. Eerlijk gezegd speelt de Deen ook niet zijn beste wedstrijd en dan ligt je tolerantieniveau altijd wat lager.