Australië smeert Red Panthers tweede nederlaag aan in Pro League

vr 16 juni 2023 22:26
België
0-2
Australië

De Red Panthers hebben vrijdag hun negende wedstrijd in de Hockey Pro League voor eigen volk in Antwerpen met 0-2 verloren van Australië. Het is nog maar de tweede nederlaag voor de Belgen in deze campagne.

Courtney Schonnell zette Australië al vroeg op voorsprong met een treffer in de 7de minuut. Vlak voor rust verdubbelde Ambrosia Malone de voorsprong op strafcorner. De Belgen konden niet meer tegenprikken.

De Red Panthers hebben zo 17 punten uit 9 wedstrijden. Ze wonnen 4 wedstrijden in Groot-Brittannië tussen eind mei en begin juni, nadat ze hun campagne waren begonnen met 3 gelijke spelen en een nederlaag.

België staat momenteel op de vierde plaats, achter Nederland (22 punten). Aan kop staan Argentinië en Australië die beide 29 punten hebben, maar respectievelijk wel al 14 en 15 wedstrijden hebben gespeeld.