Ga naar de inhoud
Alejandro Valverde maakt het zegegebaar.
Alejandro Valverde maakt het zegegebaar.

UAE Tour klassement

naamresultaatploeg
1
Primož Roglic
9:38:05
Team Jumbo - VismaTJV
2
Alejandro Valverde
+14
Movistar TeamMOV
3
David Gaudu
+31
Groupama - FDJGFC
4
Emanuel Buchmann
+39
BORA - hansgroheBOH
5
Wilco Kelderman
+47
Team SunwebSUN
6
Daniel Martin
+54
UAE Team EmiratesUAD
7
Tom Dumoulin
+57
Team SunwebSUN
8
Víctor de la Parte
+1:05
CCC TeamCPT
9
James Knox
+1:07
Deceuninck - Quick-StepDQT
10
Davide Formolo
+1:08
BORA - hansgroheBOH
naamresultaatploeg
1
Alejandro Valverde
4:44:50
Movistar TeamMOV
2
Primož Roglic
+0
Team Jumbo - VismaTJV
3
David Gaudu
+0
Groupama - FDJGFC
4
Emanuel Buchmann
+4
BORA - hansgroheBOH
5
Daniel Martin
+12
UAE Team EmiratesUAD
6
Davide Formolo
+33
BORA - hansgroheBOH
7
Ilnur Zakarin
+33
Team Katusha - AlpecinTKA
8
James Knox
+35
Deceuninck - Quick-StepDQT
9
Bauke Mollema
+35
Trek - SegafredoTFS
10
Jan Hirt
+35
Astana Pro TeamAST

Valverde wint in de Emiraten zijn eerste koers als wereldkampioen

 di 26 februari 2019 15:03
UAE Tour
Wegwedstrijd
21 °C
179 km
09:17 Al Ain - 14:02 Jebel Hafeet
Alejandro Valverde
einde
  1. 0
  2. 30
  3. 60
  4. 90
  5. 120
  6. 150
  7. 179

    Alejandro Valverde heeft de derde etappe in de UAE Tour op zijn naam geschreven. De finish bergop was gesneden koek voor de Spanjaard, die voor het eerst mocht juichen in zijn regenboogtrui. Primoz Roglic was tweede en behoudt zijn leiderstrui.

    Voor aanvang van de derde etappe was het al duidelijk dat het zwaartepunt in de finale zou liggen. De renners kregen er een 10 km lange klim naar de finish voorgeschoteld.

     

    De aanloop naar de finale was dan ook niet voor de geschiedenisboeken. Vier renners, een duo van Gazprom-RusVelo en een duo van Team Novo Nordisk, reden al in de eerste kilometer weg. De vier kregen enkele minuten van het peloton en werden ruim voor de finish weer ingerekend.

     

    Op de slotklim staken Bevin en Ulissi de lont in het kruitvat, Power maakte de aansluiting. Een sterke De Plus verrichte beulswerk voor kopman Roglic, die in een zetel zat om de ritzege binnen te halen.

     

    Maar dat was buiten Valverde gerekend, die schijnbaar moeiteloos de sprong naar voren maakte en zich vervolgens ook de sterkste toonde in de eindsprint. Roglic werd tweede en blijft leider.

    Valverde: "Een historische zege"

    • Alejandro Valverde (Movistar): "Dit is een historische zege voor mij. Na de vele ereplaatsen van de voorbije weken doet winnen in de regenboogtrui enorm veel deugd. Ik wilde zo graag die zege. Ik wist hier perfect waar ik mijn aanval zou plaatsen. Ik heb nu die ritzege vast, we zien wel hoe het loopt voor het klassement. Ik tel nu 14 seconden achterstand. Dat is niet veel maar ook niet weinig en Roglic is sterk. Deze ronde is nu al geslaagd."
    • Laurens De Plus (Team Jumbo Visma): "We hebben de koers in handen genomen en ik moest tempo maken voor Roglic. We hebben het een beetje zoals Sky aangepakt, iedereen proberen te versmachten. Toen mijn opdracht erop zat, was het aan Primoz. Hij reed meteen weg en doet een goede zaak. Missie volbracht dus. Ik voel me goed, maar ik rijd niet voor een eigen resultaat. Als ik mijn ding had kunnen doen, dan rijd ik misschien in de top 10, maar daarvoor ben ik niet naar hier gekomen."

    Remco Evenepoel: "Ik ben tevreden met mijn 15e plaats. Het gevoel is goed voor de komende ritten"

    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
    UAE Tour
    ritdatumstart - finishtype rittotaalwinnaarleider
    1
    24/02 Al Hudayriat Island - Al Hudayriat Island
    16 km
    Team Jumbo - Visma
    Primož Roglic
    2
    25/02 Yas Island - Abu Dhabi
    184 km
    Fernando Gaviria
    Primož Roglic
    3
    26/02 Al Ain - Jebel Hafeet
    179 km
    Alejandro Valverde
    Primož Roglic
    4
    27/02 Dubai - Hatta
    197 km
    Caleb Ewan
    Primož Roglic
    5
    28/02 Sharjah - Khor Fakkan
    181 km
    Elia Viviani
    Primož Roglic
    6
    01/03 Ajman - Jebel Jais
    171 km
    Primož Roglic
    Primož Roglic
    7
    02/03 Dubai - Dubai
    145 km
    Sam Bennett
    Primož Roglic

    Fase per fase

    14:01

    Valverde wint!

    In een langgerekte sprint zet Alejandro Valverde als eerste aan. De wereldkampioen houdt Primoz Roglic nipt af en boekt zijn eerste zege in de regenboogtrui. Roglic blijft wel leider.
    14:00

    Daar is Valverde

    In het gezelschap van Dan Martin is Valverde even op adem gekomen en nu maakt hij in één ruk de sprong naar voren. We durven te denken dat Roglic en co de Spanjaard niet graag zien komen.
    13:58

    Drie leiders

    Buchmann moest zonet even op zijn tanden bijten, maar is toch in het zog van Roglic en Gaudu gebleven. Valverde is wel op komst.
    13:57

    Valverde schiet wakker

    In de achtervolging wil Alejandro Valverde wel eens even zijn benen testen. Op dik 2 km van de streep wipt hij schijnbaar moeiteloos naar Dan Martin. Kan hij nog in de spits geraken?
    13:56
    Gaudu deelt een prikje uit, Roglic zit meteen op het wiel. Buchmann en Martin kraken.
    13:56

    Martin komt piepen

    Dan Martin heeft de aansluiting gemaakt met de drie leiders. Van het kopgroepje maakt Roglic wel veruit de sterkste indruk. De vier hebben 20 seconden op het peloton.
    13:53

    Roglic voelt zich goed

    Roglic neemt meteen het initiatief. De Sloveen krijgt Gaudu (FDJ) en Buchmann (BORA) mee in zijn zog.
    13:53

    De Plus zet zich op de kant

    De inspanning van De Plus was bijzonder indrukwekkend, maar op 4,2 km van de streep betaalt de Belg de prijs voor zijn beulswerk. Het is nu aan zijn kopman Roglic om de klus alleen te klaren.
    13:50

    Evenepoel kraakt

    Evenepoel moet het peloton laten gaan op minder dan 5 km van de top.
    13:49

    Nibali lost

    Aan de staart van het peloton zien we Remco Evenepoel. Daar is hij wel in mooi gezelschap, want Vincenzo Nibali draait daar ook rond. Maar terwijl Evenepoel de aansluiting met het peloton kan behouden, moet Nibali eraf
    13:46

    De Plus imponeert

    Een sterke Laurens De Plus, in dienst van leider Roglic, heeft er een ferme ruk aan gegeven aan de kop van het peloton. Dankzij de flinke inspanning van de Belg worden de drie leiders opgeraapt.
    13:45
    Nog 6,5 kilometer tot aan de streep en het peloton van ruim 30 renners houdt de drie koplopers in het vizier. De voorsprong van het trio bedraagt minder dan 10 seconden.
    13:43
    Achteraan het peloton moet Richie Porte de rol lossen. Remco Evenepoel draait ook mee in de buik van de grote groep. Serge Pauwels heeft moeite om aan te klampen.
    13:42

    Power heeft nog wat kracht over

    Voor Robert Power van Sunweb gaat het niet snel genoeg in het peloton. De ploegmaat van Tom Dumoulin waagt de sprong naar Bevin en Ulissi.
    13:41

    Lichte afscheiding

    Bevin (CCC) en Ulissi (UAE-Team Emirates) rijden een eindje voor het peloton uit. Op 8 kilometer van de top hebben ze 13 seconden voorsprong op het peloton, waar Koen Bouwman van Jumbo-Visma het commando voert.
    13:38
    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
    13:37
    Achterin het peloton staat de deur wagenwijd open. Voor verschillende jongens is het al goed geweest, zij sparen hun krachten voor wat de volgende dagen nog komt. Nog 9 km.
    13:35

    Martin sleurt aan peloton

    Jumbo-Visma bepaalt het tempo in de laatste hectometers voor de voet van de klim. Tony Martin trekt het peloton op een lint.