Kevin De Bruyne
Kevin De Bruyne zoekt de doelpuntenmaker op.
Bernardo Silva
Bernardo Silva viert op Wembley.

Silva trapt Manchester City naar FA Cup-finale, na Duivelse combinatie Doku - De Bruyne

6. 83' - Geel - Phil Foden
  7. 84' - Doelpunt - Bernardo Silva (1 - 0)
  8. 86' - Geel - Kevin De Bruyne
  9. 86' - Geel - Enzo Fernández
  10. 88' - Verv. Julián Álvarez door Oscar Bobb
  11. 88' - Verv. Marc Cucurella door Ben Chilwell
  12. 88' - Verv. Enzo Fernández door Raheem Sterling
The Emirates FA Cup - speeldag 1 - 20/04/24 - 18:16
84'
84'
1 - 0

Manchester City speelt ook dit seizoen de bekerfinale in Engeland. De titelverdediger schakelde Chelsea uit in de halve finales na een laat doelpunt. Bernardo Silva scoorde op aangeven van Jeremy Doku en Kevin De Bruyne.

Enkele dagen na de uitschakeling in de Champions League tegen Real Madrid had Manchester City het niet onder de markt tegen Chelsea. Palmer (ex-City) en Jackson sprokkelden kansen, maar konden ze niet verzilveren.

Na de invalbeurt van Jeremy Doku, halverwege de tweede helft, kwam de bekerhouder erdoor. De Rode Duivel waagde snel zijn kans. Hij kneep naar binnen en zette Petrovic aan het werk.

Ik scoorde na een typische De Bruyne-move.

In de slotminuten was het raak voor City. Uitgerekend Silva, die een belabberde strafschop trapte, maakte het doelpunt.

Hij scoorde na een Duivelse combinatie. Doku vond De Bruyne, via de Chelsea-goalie kwam de bal tot bij Silva: 1-0.

"Ik scoorde na een typische De Bruyne-move", reageerde de doelpuntenmaker, die zijn misser in de Champions League niet vergeten was.

"Na zo'n frustrerende week ben ik hier zeer blij mee. Bij City speel je gelukkig om de 3-4 dagen."

In de finale zal City het opnemen tegen tweedeklasser Coventry City of rivaal Manchester United. De tweede halve finale vindt morgen/zondag plaats.

BEKIJK: Doku waagt zijn kans

90+9' tweede helft
90+5'
90+4'
90+2'
Doelpuntenmaker Bernardo Silva.
90+1'

8 - extra time

Er komen 8 minuten extra tijd bij.
89'
88'
86'
86'
Manchester City
84'
83'

Silva scoort na Duivelse combinatie

Vijf minuten voor het einde is het toch raak. Uitgerekend Silva, die in de Champions League miste vanaf 11 meter, zet Manchester City op voorsprong. Hij scoorde na een Duivelse combinatie van Doku en De Bruyne. Via Chelsea-doelman Petrovic kon Silva uiteindelijk afwerken.