BEKIJK - Staat Lukaku buitenspel of niet? Roma boekt belangrijke zege in Milaan na discutabel doelpunt

do 11 april 2024 23:01
ROM
2-1
MIL
  1. 17' - Doelpunt - Gianluca Mancini (0 - 1)
UEFA Europa League - speeldag 1 - 11/04/24 - 21:01
17'
Gianluca Mancini
0 - 1
17'

Romelu "Mister Europa League" Lukaku ging op bezoek bij AC Milan voor een Italiaans onderonsje in de kwartfinales. Een zenuwslag die uiteindelijk beslist zou worden op een discutabele fase. Na amper een kwartiertje kopte Mancini de winning goal binnen, maar er is heel wat discussie over de counter die voorafgaat aan het doelpunt: staat Lukaku er buitenspel? Oordeel hieronder zelf.

Romelu Lukaku en AS Roma hebben hun goede uitgangspositie beet.

In een Italiaans onderonsje tegen AC Milan begonnen de Romeinen met veel overgave aan de wedstrijd. En die strijdlust werd na een kwartiertje al verzilverd toen Gianluca Mancini de 0-1-voorsprong na een corner tegen het net kopte.

Alleen: de counter die voorafging aan het doelpunt was voer voor discussie.

Na goed uitvoetballen van Roma-doelman en oude bekende Mile Svilar werd Lukaku de diepte ingestuurd. Onze Rode Duivel leek buitenspel te staan, maar tot de verbazing van (vooral) de Milanezen greep noch de lijnrechter noch de VAR in.

De mannen uit Milaan waren nadien in eigen huis niet mondig genoeg om de scheve situatie nog om te keren en beten hun tanden stuk op een stug AS Roma. De bezoekers hielden de voorsprong uiteindelijk vast en ontvangen hun concurrenten volgende week met een mooie bonus in Rome.