De Ketelaere en Atalanta houden kansen op Europese finale gaaf met gelijkspel in Marseille

do 2 mei 2024 22:51
ATA
09/05 21:00
OM
  1. 11' - Doelpunt - Gianluca Scamacca (0 - 1)
  2. 17' - Verv. Sead Kolašinac door Mario Pašalic
  3. 20' - Doelpunt - Chancel Mbemba (1 - 1)
UEFA Europa League - speeldag 1 - 02/05/24 - 21:00
11'
Gianluca Scamacca
0 - 1
11'
20'
Chancel Mbemba
20'
1 - 1

Olympique Marseille en Atalanta hebben geen afstand van elkaar kunnen nemen in de heenwedstrijd van hun halve finale in de Europa League. Atalanta kwam vroeg op voorsprong via Gianluca Scamacca, maar zag oude bekende Chancel Mbemba (ex-Anderlecht) snel en fraai gelijkmaken voor de thuisploeg. Marseille drong na de rust nog aan, maar het bleef 1-1.

In de competitie speelde hij afgelopen weekend maar zes minuten, maar voor de belangrijke Europese verplaatsing naar Marseille deed Atalanta-coach Gian Piero Gasperini opnieuw beroep op Charles De Ketelaere.

De Rode Duivel posteerde zich voorin in de schaduw van spits Gianluca Scamacca en zag hoe de Italiaan al na tien minuten toesloeg. Met een knappe overhoekse trap zorgde hij voor de 0-1, Scamacca's zesde goal in zijn laatste zes Europese wedstrijden.

Lang kon Atalanta niet genieten van die voorsprong, want tien minuten later werkte oude bekende Chancel Mbemba - ex-Anderlecht - de gelijkmaker fraai binnen via de paal. Atalanta toonde zich de betere ploeg voor de pauze, maar nieuwe goals bleven.

Na de rust knokte Marseille zich meer in de wedstrijd. Een doelpunt van Sarr werd op het uur afgekeurd voor offside en vijf minuten voor tijd pegelde Ounahi de bal nog op de lat. Marseille drong aan, maar het bleef 1-1.

De Ketelaere, die zich na de rust enkele keren kon tonen met een knappe actie, werd vijf minuten voor tijd gewisseld. Hij mag zich volgende week voor eigen volk proberen te verzekeren van een finaleplaats.

Bekijk hier de goals

90+3' tweede helft
90+1'
Iliman Ndiaye (Olympique Marseille) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+1'

2 - extra time

Er komen 2 minuten extra tijd bij.
90'
Aleksey Miranchuk (Atalanta) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
90'
Mario Pašalic (Atalanta) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Azzedine Ounahi (Olympique Marseille).
88'
Jordan Veretout (Olympique Marseille) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ademola Lookman (Atalanta).
86'
Jordan Veretout neemt de hoekschop voor Olympique Marseille. Hij dropt de bal centraal voor doel.
84'
Ederson Silva (Atalanta) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Pierre-Emerick Aubameyang (Olympique Marseille).
75'
Azzedine Ounahi (Olympique Marseille) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ademola Lookman (Atalanta).