Leverkusen slaat opnieuw toe in de toegevoegde tijd.

Leverkusen flikt het wéér! Duitsers voorkomen 1e nederlaag in 49 matchen in absolute slotseconden tegen Roma

7. 41' - Geel - Jonathan Tah
  8. 43' - Doelpunt strafschop - Leandro Paredes (0 - 1)
  1. 66' - Doelpunt strafschop - Leandro Paredes (0 - 2)
  2. 72' - Verv. Sardar Azmoun door Edoardo Bove
  3. 81' - Verv. Angeliño door Chris Smalling
  4. 81' - Verv. Lorenzo Pellegrini door Tammy Abraham
  5. 81' - Verv. Jonas Hofmann door Florian Wirtz
  6. 82' - Own goal - Gianluca Mancini (1 - 2)
  7. 90' - Geel - Florian Wirtz
  8. 90' - Verv. Jeremie Frimpong door Josip Stanisic
  9. 90' - Verv. Álex Grimaldo door Odilon Kossounou
  10. 90+7' - Doelpunt - Josip Stanisic (2 - 2)
UEFA Europa League - speeldag 2 - 09/05/24 - 21:00
43'
Leandro Paredes
0 - 1
43'
66'
0 - 2
66'
82'
Gianluca Mancini
82'
1 - 2
90+7'
Josip Stanisic
90+7'
2 - 2

Kan het nog gekker worden? Even flirtte Bayer Leverkusen met zijn eerste nederlaag na 48 matchen én de uitschakeling uit de Europa League. Maar het wonderteam van Xabi Alonso zou zichzelf niet zijn als het die situatie niet rechtzette in eigen huis. 0-2 werd 2-2. Zo blijft de ongeslagen reeks maar duren en mogen de Duitsers zich opmaken voor de finale op 22 mei.

"Unglaublich!"

De Duitse commentator kon nauwelijks geloven wat hij zag. Maar jawel: Bayer Leverkusen heeft zich voor de zoveelste keer uit een uitzichtloze situatie gevoetbald.

Het team van meesterbrein Xabi Alonso walste over AS Roma in eigen huis. Enkel Romelu Lukaku kon voor dreiging zorgen in de openingsminuten. Al hadden de Duitsers nog een probleem: ze raakten maar niet voorbij een ijzersterke Mile Svilar.

Het geluk leek dan ook helemaal te keren wanneer de bezoekers op slag van rust een penalty kregen. Paredes ramde de bal in doel vanaf de stip. Wanneer hij na het uur nog een elfmeter scoorde na hands, leek het ondenkbare toch te gebeuren.

Zou Leverkusen zijn eerste wedstrijd na 48 partijen zonder nederlaag verliezen? Eindigde een reeks die er stond vanaf 27 mei 2023? En erger: werd het uitgeschakeld in de Europa League?

Drie keer neen. Op hoekschop werkte Mancini de bal in eigen doel. Het finaleticket was zo al verzekerd. In de absolute slotseconden was het delirium compleet. Stanisic kapte naar zijn linker en krulde nummer 49 op rij tegen het zijnet.

Euforie alom in Leverkusen met het nieuwe record. De ongelooflijke reeks blijft maar duren na alwéér een heuse ontsnappingsact.

De penaltygoals van Paredes:

De goals van de kwalificatie voor Leverkusen:

90+9' tweede helft
90+7'

Bayer 04 Leverkusen

Josip Stanisic kan scoren voor Bayer 04 Leverkusen. De assist komt op naam van Granit Xhaka.
90+6'
Tammy Abraham (AS Roma) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Granit Xhaka (Bayer 04 Leverkusen).
90+5'
Patrik Schick (Bayer 04 Leverkusen) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+5'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Evan N'Dicka (AS Roma) stond buitenspel.
90+4'
Stephan El Shaarawy (AS Roma) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90+4'
Leandro Paredes neemt de hoekschop voor AS Roma. Hij dropt de bal centraal voor doel.
90+4'
Bij AS Roma wordt de hoekschop genomen door Nicola Zalewski. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
90+1'

7 - extra time

Er komen 7 minuten extra tijd bij.
90'
90'
90'
89'
Amine Adli (Bayer 04 Leverkusen) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Gianluca Mancini (AS Roma).