90+3'
Davide Frattesi
90+3'
5 - 1

Op de vierde speeldag in de Serie A heeft Inter de "Derby della Madonnina" overtuigend naar zijn hand gezet. De Nerazzurri verkochten stadsrivaal AC Milan vijf muilperen in een spektakelstuk in San Siro: 5-1. Inter blijft zo foutloos in het klassement met 12 op 12, Milan lijdt zijn eerste nederlaag.

De afgelopen jaren speelden landgenoten meer dan eens een hoofdrol in de Milanese stadsderby, maar dit keer stond er geen enkele Belg op het blad.

Inter startte het beste aan de partij en kon na vijf minuten al scoren via Mchitarjan. Met de rust deelde Marcus Thuram een tweede tik uit: de Franse international en vervanger van Romelu Lukaku in de spits kapte aan de rand van de zestien naar binnen en knalde de bal heerlijk binnen.

Na rust prikte Milan tegen via sterspeler Rafael Leão, maar Inter had nog een stevig slotoffensief in petto.

Opnieuw Mchitarjan zorgde voor de 3-1, tien minuten voor tijd duwde Hakan Calhanoglu zijn ex-club op strafschop nog dieper in de put. In de extra tijd maakte invaller Frattesi de pandoering compleet.

In de stand heeft Inter na vier speeldagen nog altijd het maximum van de punten. Juventus volgt als tweede op twee punten, AC Milan is derde met drie punten minder.

De heerlijke goal van Thuram:

90+5'
Lautaro Martínez (Internazionale) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Rade Krunic (AC Milan).
90+4'
90+3'

Davide Frattesi kan scoren voor Internazionale. De assist komt op naam van Henrikh Mkhitaryan.
90+2'
Samuel Chukwueze (AC Milan) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90+1'

90'
Noah Okafor (AC Milan) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Kristjan Asllani (Internazionale).
89'
Yunus Musah (AC Milan) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Carlos Augusto (Internazionale).
87'
Stefan de Vrij (Internazionale) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Luka Jovic (AC Milan).
87'
Henrikh Mkhitaryan (Internazionale) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
85'
Stefan de Vrij neemt de hoekschop voor Internazionale. Hij dropt de bal centraal voor doel.
83'
Rade Krunic (AC Milan) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Davide Frattesi (Internazionale).
83'
Ruben Loftus-Cheek (AC Milan) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Francesco Acerbi (Internazionale).
82'
Kristjan Asllani (Internazionale) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
80'
79'

Hakan Çalhanoglu (Internazionale) legt de bal op de stip en zet de strafschop om.
78'
Penalty voor Internazionale! Fout van Theo Hernandez (AC Milan). Lautaro Martínez (Internazionale) werd afgestopt.