90+2'
Charis Lykogiannis
90+2'
3 - 0

Bologna heeft in eigen huis makkelijk gewonnen tegen Salernitana, de rode lantaarn uit de Serie A. Rode Duivel Alexis Saelemaekers speelde een hoofdrol. Hij verdubbelde net voor de rust de voorsprong met een knappe trap en deelde net voor het eindsignaal ook nog een assist uit.

Bologna is aan een waanzinnige reeks bezig. Sinds begin februari pakte de ploeg van trainer Motta 24 op 27. Alleen leider Inter bleek in de voorbije maanden te sterk.

Op paasmaandag kreeg Bologna niet de hardste noot om te kraken. Salernitana kon dit seizoen nog maar twee matchen winnen en maakte ook vandaag nooit aanspraak op een zege.

Orsolini zette de thuisploeg na een kwartier spelen op voorsprong en met een prachtig schot in de winkelhaak zorgde Saelemaekers net voor de rust voor de geruststellende 2-0.

En de Belg had nog wat lekkers in petto voor de fans. In de toegevoegde tijd zorgde hij met een knap hakje voor de assist op Lykogiannis: 3-0.

Bologna blijft zo op koers voor Champions League-voetbal. De club staat 4e in de stand en zal daar ook na deze speeldag zeker nog staan. Nummer 5, AS Roma, kan de kloof niet meer in een wedstrijd dichten. Bologna houdt zelf ook Juventus binnen schot,

90+4'
Giovanni Fabbian (Bologna) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Antonio Candreva (Salernitana).
90+2'

Bologna

Charis Lykogiannis kan scoren voor Bologna. De assist komt op naam van Alexis Saelemaekers.
90+1'

89'
Alexis Saelemaekers neemt de hoekschop voor Bologna. Hij dropt de bal centraal voor doel.
87'
Lassana Coulibaly (Salernitana) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Michel Aebischer (Bologna).
87'
Junior Sambia (Salernitana) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
84'
Michel Aebischer (Bologna) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Simy (Salernitana).
83'
Charis Lykogiannis neemt de hoekschop voor Bologna. Hij dropt de bal centraal voor doel.