90'
Stephan El Shaarawy
90'
3 - 1

AS Roma heeft zondagavond een prima zaakje gedaan in de Serie A. Dankzij een 3-1-overwinning tegen Udinese wipten Romelu Lukaku en zijn makkers over Fiorentina en Atalanta naar de 5e stek.

Concurrenten Atalanta en Fiorentina hadden zaterdag allebei verloren en dus had AS Roma een gouden kans om zich in de top 5 te nestelen. Daarvoor moest dan wel gewonnen worden van laagvlieger Udinese.

De Romeinen, met Romelu Lukaku in de punt van de aanval, klommen in de 20e minuut ook op voorsprong toen Mancini scoorde op aangeven van Dybala. Thauvin maakte net voor het uur gelijk voor de bezoekers.

De wedstrijd bleef dan lang in balans, tot Lukaku 10 minuten voor tijd een geniale ingeving had. De Rode Duivel leidde de 2-1 van Paulo Dybala in met een geweldig hakje.

In de slotminuut mepte invaller Stephan El Shaarawy Udinese definitief tegen het canvas, met een fraaie krul in de verste hoek.

Dankzij de driepunter wipt Roma naar de 5e plek, op 3 punten van de top 4. Atalanta en Fiorentina volgens op 1 puntje van de Romeinen.

90+4'
Sandi Lovric (Udinese) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+3'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Sandi Lovric (Udinese), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
90+2'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Romelu Lukaku (AS Roma) stond buitenspel.
90+1'

90'

AS Roma

Stephan El Shaarawy kan scoren voor AS Roma. De assist komt op naam van Edoardo Bove.
89'
Bryan Cristante (AS Roma) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
89'
Nicola Zalewski neemt de hoekschop voor AS Roma. Hij dropt de bal centraal voor doel.
87'
Lorenzo Lucca (Udinese) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Evan N'Dicka (AS Roma).
85'
Stephan El Shaarawy (AS Roma) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
84'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Isaac Success (Udinese) stond buitenspel.
81'

AS Roma

Paulo Dybala kan scoren voor AS Roma. De assist komt op naam van Romelu Lukaku.
80'
Lorenzo Lucca (Udinese) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Edoardo Bove (AS Roma).