Guus Til
71'
Guus Til
2 - 2

De Nederlandse topper heeft geen winnaar voortgebracht. Feyenoord slaagde er voor de tweede keer dit seizoen in om een gelijkspel uit de brand te slepen tegen de ongeslagen leider PSV, maar veel schiet de runner-up in Nederland daar niet mee op. Integendeel: Bakayoko en co. blijven zo met een kloof van 10 punten aan de kop van het klassement staan.

Beter kon de topper tegen Feyenoord - tweede in de stand - niet beginnen voor leider PSV.

Met Johan Bakayoko opnieuw in de basis kwam de thuisploeg na amper vier minuutjes al op voorsprong. Virtuoos Malik Tillman toverde het schaamrood op de wangen van zijn tegenstander met een panna en een daaropvolgend doelpunt (bekijk hierboven).

Toch lieten de bezoekers uit Feyenoord zich daarna niet verder naar de slachtbank leiden.

Integendeel: Yankuba Minteh profiteerde een kwartier later van defensief dwalen bij PSV en maakte meteen gelijk. En een half uurtje voor het einde klommen de bezoekers na een knappe combinatie zelfs (even) op voorsprong.

"Dit kunnen wij ook", dachten de mannen van PSV duidelijk. Luuk de Jong verraste vriend en vijand in de grote rechthoek met een uitgemeten lobje naar Till, die de gelijkmaker twintig minuten voor tijd overhoeks binnenduwde: 2-2.

Feyenoord is dan wel de enige ploeg die PSV al twee keer tot zeldzaam puntenverlies kon dwingen in Nederland, de leider blijft gewoon ongenaakbaar - met een kloof van 10 punten - aan de kop van het klassement staan.