87'
90+7'
90+7'
2 - 2

AA Gent en Westerlo hebben de punten gedeeld en daar zullen vooral de Buffalo's tevreden mee zijn. Diep in de extra tijd kon Gandelman een nederlaag vermijden voor zijn ploeg, die kampte met een nijpend tekort aan creativiteit.

Gent - Westerlo in een notendop

• Sleutelmoment: Na de 1-2 staat de vertwijfeling af te lezen op bijna alle Gentse gezichten, maar toch valt de bal nog één keer goed voor de Buffalo's. Diep in de toegevoegde tijd sleept Gandelman een gelijkspel uit de brand.

• Man van de Match: Met zijn eerste goals van het seizoen behoedde Omri Gandelman Gent van een derde nederlaag op rij in 2024. De soms verguisde Israëliër stond twee keer op de juiste plaats om toe te slaan.

• Opvallend: Een indrukwekkende statistiek die aan een zijden draadje hing, maar uiteindelijk toch stand hield. Voor de zeventiende keer op rij blijft Gent in de competitie ongeslagen tegen Westerlo. De laatste nederlaag dateert al van 2009.

Zwoegend Gent redt een puntje

Na bekeruitschakeling en de nederlaag tegen Mechelen leek het zelfvertrouwen bij Gent aanvankelijk niet aangetast. De thuisploeg zette snel druk, maar moest haar greep even rap weer lossen.

Het was Westerlo dat de eerste kansen afdwong. Doelman Schmidt moest twee Amerikaanse raketten onschadelijk maken, want Reynolds en Yow mochten iets te vrij uithalen. Ook Vermant mocht het proberen na een flipperkastfase.

Diezelfde Vermant rondde iets na het kwartier een geweldige Kempense aanval af met een wippertje over Schmidt. De huurling van Club Brugge had zich geen beter debuut voor Westerlo kunnen inbeelden.

Bij Gent was het inmiddels armoe troef. Een ver schot van De Sart was lang het enige zogenaamde gevaar. Tot een vrijschop van Kums vlak voor de rust werd verlengd tot bij Gandelman, die raak kopte.

In de tweede helft bevroor de wedstrijd helemaal. Die van Westerlo richtten zich vooral op het afbreken van de Gentse aanvallen, waarbij ze soms het randje opzochten. Het frustreerde de zwoegende thuisploeg zo mogelijk nog meer dan de eigen onmacht.

Pas tien minuten voor tijd kwam de boel weer wat los. Westerlo legde nog eens een heerlijk patroon op de mat, maar de afwerking van Reynolds ontbrak ditmaal.

Dankzij een lichte overtreding van De Sart op Yow kregen de bezoekers een uitgelezen kans op een nieuwe voorsprong. De bal ging op de stip, en ook bij zijn zesde strafschop van de jaargang bleef Madsen foutloos.

Met nog slechts een paar minuten op de klok leek de situatie uitzichtloos voor Gent, zeker toen Yokota een zeldzame kans tegen de lat tikte. In uiterste nood was daar echter weer Gandelman. Met de laatste bal van de wedstrijd hing de Israëliër de bordjes gelijk.

Gandelman: "Trots dat we nooit opgaven"

Omri Gandelman besefte dat een gelijkspel niet was waarop de fans gehoopt hadden. "Het was voor ons heel belangrijk om in eigen stadion drie punten te pakken. De wedstrijd was lastig, maar ik ben trots op de ploeg omdat we nooit opgaven. We houden er toch nog een puntje aan over."

Met twee goals was Gandelman de grote Gentse held. "Ik weet dat ik goals en assists kan brengen. Ik werk eraan op training en hoop dat ze nu blijven komen." Moeten er dan wel nog transfers gedaan worden? "Er zullen nog wel spelers bijkomen", lachte de Israëliër.

Vermant: "Teleurstelling overheerst"

Romeo Vermant luisterde zijn eerste wedstrijd voor Westerlo op met zijn allereerste goal in de Jupiler Pro League, maar een zege leverde dat niet op. "Ik ben heel goed opgevangen en voel me heel goed. Om dan een doelpunt mee te pikken en de ploeg te helpen... Dat is leuk, maar de teleurstelling overheerst."

"Ik denk dat we ons plan heel goed hebben uitgevoerd. We stonden er als ploeg. Maar als je zo laat nog de 2-2 slikt, dan is er zware teleurstelling. Morgen moeten we alles vergeten. Gent is niet zomaar een ploeg, en we hebben het hen heel lastig gemaakt", belichtte de spits het positieve.

90+9'

Einde!

Geen derde nederlaag van 2024 voor een zwoegend Gent, maar zeker ook geen overtuigende prestatie. Pas met de allerlaatste baltoets kon het een punt uit de brand slepen tegen een strijdbaar Westerlo.

90+8' tweede helft
90+7'

Dan toch!

Gent verdient geen nederlaag, en dat wordt het ook niet! En opnieuw is het Gandelman die op de juiste plaats staat om de gelijkmaker in doel te tikken. Wie verzint dit?

90+5'

De moedeloze blik van Brown spreekt boekdelen.

90+4'

Fadiga schroeit vanuit een schuine hoek de vuisten van Bolat. Een voorzet was daar misschien slimmer geweest.

90+1'

Oponthoud

Frigan blijft liggen met een al dan niet geveinsde hoofdblessure. Bij Gent zijn ze ziedend dat ze hun aanval moeten staken. De seconden tikken genadeloos weg.

90+1'
Madsen maakt er 1-2 van.
90+1'

90'
89'

Op de lat!

Yokota slaat gefrustreerd met zijn vuisten op de mat. Op aangeven van Brown prikt hij de bal ver buiten het bereik van Bolat tegen de lat.

88'
88'
87'

Madsen faalt niet!

Zes strafschoppen getrapt, zes gescoord! Madsen bezorgt Westerlo wellicht de zege met een feilloos omgezette penalty. Schmidt ligt in de verkeerde hoek.