10. 80' - Doelpunt - Regan Charles-Cook (1 - 1)
Jupiler Pro League - speeldag 1 - 07/04/24 - 16:00
80'
Regan Charles-Cook
80'
1 - 1

Speeldag 1 in de Relegation Play-offs was eigenlijk een maat voor niks. Na het gelijkspel tussen Charleroi en RWDM deelden ook Eupen en Kortrijk de punten. De bezoekers kwamen kort na rust op voorsprong via Davies, maar Charles-Cook zorgde op heerlijke wijze voor de 1-1.

KAS Eupen - KV Kortrijk in een notendop:

• Sleutelmoment: Net op het moment waarop het niet meer werd verwacht, stond invaller Charles-Cook op bij Eupen. Met een heerlijk schot aan de rand van de 16 schoot hij de onverhoopte gelijkmaker binnen.

• Man van de wedstrijd: Eupen was aanvallend onmondig tegen KV Kortrijk, tot Charles-Cook het veld betrad. Meteen flitste hij over het veld en meer dan 13 minuten had hij niet nodig om te scoren.

• Status quo: Speeldag 1 in de Relegation Play-offs leverde door de twee puntendelingen geen wijzigingen op. KV Kortrijk miste de kans om de kloof met Charleroi te verkleinen, Eupen slaakt dan weer een zucht van opluchting dat het de tweede plaats nog vasthoudt.

Een heerlijk schot van invaller Charles-Cook 10 minuten voor tijd legde de wedstrijd in een definitieve plooi.

Tot dan had KV Kortrijk nochtans alle macht in handen. Vooral omdat het snel in de tweede helft op voorsprong kwam.

Nurudeen sloeg een hoge voorzet vlak voor het hoofd van Avenatti wel nog weg, maar niet ver genoeg. Kangwa trapte naar doel, Isaak Davies devieerde de bal in doel. De topschutter van Kortrijk (met 9 doelpunten) tekende zo voor de eerste goal in de play-offs om het behoud.

Een welkome goal, want de eerste helft voorspelde weinig goeds. Na enkele prikjes van Emond voor KAS Eupen en een puntertje van Avenatti voor Kortrijk, sloop de angst om te verliezen in beide ploegen. En dat kwam het spelbeeld niet ten goede.  Beide ploegen slenterden naar de rust.

Charles-Cook redt Eupen

Wie dacht dat na de vroege goal van Davies in de tweede helft het tij ging keren, kwam bedrogen uit. Eupen bleef onmondig in de aanval en leek Kortrijk weinig in de weg te liggen naar de overwinning. Avenatti kopte nog dé kans op de 0-2 naast doel.

Tot Charles-Cook dus inviel. Amper 13 minuten na zijn invalbeurt ontving hij de bal aan de rand van de 16 en vuurde de gelijkmaker overtuigend in doel. Kortrijk was volledig van slag, Eupen ging zelfs nog op zoek naar meer, maar Charles-Cook was minder succesvol in zijn volgende pogingen.

En dus zijn er door de twee puntendelingen geen wijzigingen na de eerste speeldag in de play-offs om het behoud. KV Kortrijk mist de kans om wat dichter te komen bij koploper Charleroi, Eupen behoudt na een non-match alsnog de tweede plaats.

Kortrijk: "Frustrerend", Eupen: "Goed punt"

• Isaak Davies (KV Kortrijk): "Het was een lastige wedstrijd, zoals het in de play-offs altijd zo zal zijn. We hadden wat ongeluk en verdienden de drie punten. Dat doelpunt scoren was alles wat we nodig hadden, toch laten we de overwinning liggen. Frustrerend. "
  • Regan Charles-Cook (KAS Eupen): "Het belangrijkste is dat we toch iets uit deze wedstrijd halen. Het was toernooivoetbal met een nerveus begin, we bleven geduldig en uiteindelijk konden we de scheve situatie gelukkig rechttrekken."
  • Freyr Alexandersson (trainer KV Kortrijk): "Vooraf kun je wel zeggen dat we blij moeten zijn met het punt, maar zij waren eigenlijk de hele wedstrijd onmondig. Ze komen weg met een goed schot van Charles-Cook. Er zijn veel zaken die beter konden vandaag, de kwaliteit was niet zo hoog als gehoopt. We hadden het initiatief en speelden wel solide, scoorden een goede goal, ik hoopte dat we dan zouden doordraven en de wedstrijd afmaken. IJdele hoop..."
  • Kristof Andersen (trainer KAS Eupen): "Gezien de wedstrijd is het een goed punt. We begonnen goed, maar verloren de balans en verloren te vaak de bal. Daarna kregen we een vermijdbaar doelpunt tegen. Uiteindelijk was het een gevecht en slagen we er gelukkig in om gelijk te maken. Nu volgen nog eens 5 gevechten."

17:54

EINDE: Eupen 1-1 KV Kortrijk

De tweede puntendeling op een rij is een feit in de Relegation Play-offs. Het zag er nochtans het best uit voor KV Kortrijk dat vroeg in de tweede helft op voorsprong kwam via een deviatie van zijn topschutter Isaak Davies. Eupen leek weinig in de pap te brokken tot plots invaller Charles-Cook eigenvoetig besliste om aan de rand van de 16 de gelijkmaker met een heerlijk schot binnen te knallen.

1-1 en dus een status quo in de stand na speeldag 1 in de strijd om het behoud.

90+2'

Daar is Kortrijk toch nog eens. Avenatti is uitgeweken naar de linkerflank en probeert met een scherpe voorzet een ploegmakker te zoeken. Tevergeefs. Zijn voorzet gaat nog gevaarlijk naast.

90+1'

89'

Kortrijk is een beetje van slag sinds die gelijkmaker. Het spel speelt zich voornamelijk af op de helft van de bezoekers. Er volgen nu veel stilstaande fases, een zwakte in de verdediging van Kortrijk, maar Eupen kan voorlopig nog niet profiteren.

85'
84'
82'
80'

Charles-Cook staat op!

Net op het moment waarop je het niet verwacht! Invaller Charles-Cook ontvangt de bal aan de rand van de 16 en krult de bal heerlijk in doel! Wat een goal! En zo staat Eupen onverhoopt 1-1 gelijk!

79'
75'

Avenatti laat 0-2 liggen

Nurudeen laat een hoekschop van Kadri over zich voorbijgaan. Avenatti staat aan de tweede paal, maar zijn kopbal gaat maar net naast en mist dé kans om de voorsprong te verdubbelen.

74'
74'
73'

Isaak Davies is even gaan liggen. Het sein voor Alexandersson om zijn topschutter (9 goals) te vervangen, want ze zullen hem nog nodig hebben in de strijd om het behoud. Afolabi is zijn vervanger.

73'

Ojo gaat heel wild tekeer met zijn tackles. Hij moet opletten, want eerder in deze wedstrijd kreeg hij al een gele kaart.