Fatih Kaya
88'
Fatih Kaya
3 - 3

Wat was dat allemaal op Stayen? Thuisploeg STVV kwam al na amper vier minuten op voorsprong in eigen huis, maar Standard stond daarna op uit de doden en klom op naar een 1-3-voorsprong in de 82e minuut. Boeken toe? Neen hoor, ondanks een gemiste strafschop vocht het weerbare STVV nog terug tot 3-3.

STVV - Standard in een notendop

Man van de match: Wilfried Kanga woog geweldig op de Truiense verdediging, maar was ook enkele keren snel en te slim voor zijn bewakers. Zo maakte hij de 1-3, wat de winner had moeten zijn.

Sleutelmoment: Met nog minuten te spelen maakt Fatih Kaya zijn bevrijdende doelpunt, en bevrijdt daarmee ook zijn club. Een lange check ten spijt, is de nul eindelijk weg achter zijn naam. De ketchupfles?

Opvallend: Maar liefst vijftien minuten moesten de ploegen verderdoen na de reguliere negentig. Niet dat het nog iets uitmaakte, maar dat moet ondertussen toch een record zijn.

Twaalf stormachtige minuten

STVV sluit partijen goed af, toonde het vorige week. Vandaag was ook het begin heel goed. Standard begon tegelijk slap en werd meteen afgestraft. Ito kon na een combinatie op rechts de bal oppikken en de zestien infiltreren. Bocat ranselde de bal via de paal tegen de netten.

Standard leek een lange avond in het verschiet te hebben, maar hing meteen de bordjes gelijk. Suzuki had misschien wel wat meer kunnen doen op een schot van Canak, de goed gevolgde Kanga had maar binnen te duwen.

Het stond stevig aan beide kanten, waardoor de rest van de helft niet veel meer voorstelde. Na twaalf minuten eindigde de meegereisde Luikse fans wel hun stilte, wat qua energie wel hielp in de partij. Kansen waren er voor Price en Kanga, maar goals volgden niet voor rust.

Avond van eersten

Na tien minuten had het in de tweede helft prijs moeten zijn voor STVV. Koita nam een  bijzonder lichte penalty op Smets voor zijn rekening, maar Bodart dook goed.

Amper twee minuten later toonde Balikwisha zijn talent even. In de loop kreeg hij een voorzet op ongemakkelijke hoogte toegespeeld, maar toch volleyde hij de bal enig gecontroleerd voorbij Suzuki.

Standard en STVV kregen geen tempo meer in de match, maar dat bleek vooral even op adem komen voor de eindspurt. Kanga gaf de aftrap door het snelst te zijn op een cadeautje van Wolke Janssens, die te kort op zijn doelman terugspeelde. "1-3, dat is gedaan", dachten we, maar STVV bleek nog benzine in de tank te hebben.

Een mooie, scherpe pass van Steuckers belandde bij Bertaccini voor de aansluitingstreffer en zijn eerste van het seizoen. Kaya - notoir droogstaand op vlak van doelpunten volgde, amper vier minuten later, en bracht alles terug in evenwicht.

In al zijn enthousiasme liep hij Kanga nog omver, maar op zo'n moment is dat gepermitteerd.

STVV struikelt in het spoor van Gent, voor Standard blijft de standvastigheid toch een probleem.

Wilfried Kanga (Standard): "Ik weet niet wat er gebeurd is, ik versta het niet. We waren echt goed, we hadden met de overwinning naar huis moeten gaan. Niet normaal. Het is dubbel, we spelen een goede match, maar er mankeert nog steeds de constante prestatie over heel de wedstrijd."

Jarne Steuckers (STVV): "Het zit in de groep van rustig te blijven. We hebben een jonge groep en willen vechten voor iedere wedstrijd. Ik denk dat als je er blijft in geloven, kan alles gebeuren. De coach laat ons ook altijd rustig zijn, hij zegt ook altijd dat er kansen gaan komen."

Fink "Mijn jongens hadden het vorige week ook goed gemaakt"

Thorsten Fink (STVV): "Het was een goede match, een verdiend gelijkspel voor beide ploegen. Ik ben kalm gebleven, want mijn ploeg heeft het vorige week ook goed gemaakt. We hadden kansen, maar Standard was heel goed.

Ik heb geluk gehad met mijn invallers. We zijn goed, we hebben kwaliteit in de ploeg en op de bank. Vandaag werkt het, de supporters hebben een goede wedstrijd gezien. Voor het karakter dat we getoond hebben, is het een overwinning. Om zevende te worden, hebben we twee punten verloren."

Ivan Leko (Standard): "Dit was niet wat iedereen verwachtte als wedstrijd in play-off 2. Beide ploegen wilden absoluut winnen. Voor ons is het natuurlijk jammer, als je 1-3 voorstaat, tien minuten voor tijd, hoop je dat je kan winnen. Maar, de jongens hebben wel alles gegeven."

We waren centraal niet stevig genoeg. Als je met drie centrale verdedigers speelt en met drie op het middenveld, dan moet dat je sterkte zijn. Dat maakt het extra pijnlijk dat we door het centrum doelpunten slikken. We hebben veel spelers die willen voetballen, maar je weet dat je in België geen wedstrijden wint zonder kracht en snelheid. Misschien moet dat ook een les zijn voor de toekomst."

90+16'

Het is gedaan op Stayen! Standard en Sint-Truiden delen de punten na een rollercoaster van een tweede helft. De bezoekers liepen daarin uit dankzij een kunststuk van Balikwisha en een snelle Kanga, maar vergaten vast te houden. Bertaccini en Kaya (met zijn eerste!) trokken STVV terug op gelijke hoogte, en op het einde hadden beide ploegen nog kunnen winnen.

Heerlijk einde van de wedstrijd. Wij gaan even liggen.

90+16' tweede helft
90+15'

En aan de overkant heeft Kaya zijn tweede doelpunt op het hoofd! Hij draait wat in zijn sprong en kan zo niet drukken. Het blijft 3-3.

90+12'

Het spant tot het einde! Een geweldige lange bal van Bodart eindigt op de voet van Kanga, die Suzuki lobt maar ook de bal naast het doel legt.

90+12'

Smets goed

Price kan bijna met de bal aan de voet de zestien van Suzuki bestormen, maar komt dan Smets tegen. Leko wil dat zijn ploeg nadien hoog blijft drukken, maar zijn jongens zijn bang en lopen terug.

90+11'

Iedereen zit er ondertussen door, aan beide kanten. Olivier Dumont, met een verleden bij Standard, komt Ito vervangen.

90+9'

STVV komt

Pompen of verzuipen voor Standard nu. Het is net niet paniek in de defensie, maar het is wel golf na golf dat ze moeten ondergaan.

90+7'

STVV komt er heel dichtbij! Mooie aanval, die eindigt met Bertaccini in de zestien. Zijn aanname is niet perfect, en Dewaele komt drukken in zijn rug, maar de spits valt pas te laat en krijgt zo geen penalty.

90+4'

12 - extra time

Er komen 12 minuten extra tijd bij.
90+4'

Wablief?

Ze krijgen er maar liefst 12 extra minuten voor! Het heeft inderdaad allemaal lang geduurd, maar dat schuurt toch aan tegen een record.

90+3'

Check over

De VAR-mannetjes zijn zeker, het is een geldig doelpunt! Die van STVV zijn helemaal klaar om verder te gaan in de remontada.