WesterloOH Leuven
Jan Boterberg
Het Kuipje
4500

Staartploeg OH Leuven herlanceert zich in het klassement na knalstart tegen Westerlo

za 3 februari 2024 20:15
  1. 2' - Doelpunt - Ezechiel Banzuzi (0 - 1)
  2. 11' - Doelpunt - Florian Miguel (0 - 2)
  3. 17' - Geel - Richie Sagrado
  4. 31' - Verv. Siebe Schrijvers door Kento Misao
  1. 59' - Verv. Florian Miguel door Franco Russo
  2. 59' - Verv. Youssef Maziz door Mathieu Maertens
  3. 60' - Doelpunt - Mathieu Maertens (0 - 3)
  4. 64' - Verv. Serhiy Sydorchuk door Nacer Chadli
  5. 65' - Verv. Griffin Yow door Ravil Tagir
  6. 73' - Verv. Romeo Vermant door Matija Frigan
  7. 74' - Verv. Nachon Nsingi door Konan N'Dri
  8. 75' - Geel - Federico Ricca
Jupiler Pro League - speeldag 24 - 03/02/24 - 18:15
2'
Ezechiel Banzuzi
0 - 1
2'
11'
Florian Miguel
0 - 2
11'
60'
Mathieu Maertens
0 - 3
60'

Westerlo staat weer met de voetjes op de grond. De ploeg-in-vorm van Rik De Mil kreeg na een blitzstart van Leuven een echte "reality check". Na amper 10 minuten stond het al 0-2 in het voordeel van de bezoekers.  Leuven klimt zo voorlopig uit de gevarenzone van de Jupiler Pro League.

Westerlo - OHL in een notendop:

Man van de match: Tobe Leysen was opnieuw van onschatbare waarde voor OH Leuven. De doelman zorgde er met een heleboel parades voor dat zijn spitsen zich zorgeloos in de picture konden voetballen.

Sleutelmoment: Een flitsende beginfase bezegelde het lot van de wedstrijd. Na amper 10 minuten had Leuven al een dubbele voorsprong te pakken. Westerlo werd zo nooit de kans gegund om in de wedstrijd te komen.

Opvallend: Westerlo had 73% balbezit, schoot 10 keer naar de goal en versierde 14 hoekschoppen. En toch slaagde het er niet in om te scoren. Pech of een teken aan de wand?

De ene beginfase is de andere niet voor Westerlo. Zo goed de wedstrijd eerder deze week begon in ´t Kuipje, zo dramatisch ging deze van start.

Dinsdag stond Westerlo na een half uur al 4-0 voor tegen Cercle, vandaag keek het na amper 10 minuten al tegen een 0-2-achterstand aan.

Hoewel OH Leuven amper de bal had, werkte het zijn twee eerste mogelijkheden aan 100% af. Eerst buffelde Banzuzi een vrije trap van maestro Maziz binnen, niet veel later duwde Florian Miguel de 0-2 in de verste hoek.

Alles wees erop dat Westerlo - dat de laatste weken nochtans aan een opmars bezig was - de wedstrijd verloren had voordat die goed en wel begonnen was.

Kwam daar nog bij: OHL-doelman Tobe Leysen waande zich vandaag onklopbaar. Westerlo versierde nog voor de rust een dozijn hoekschoppen, maar telkens plukte Leysen het gevaar weg. En ook een handvol kansen van de thuisploeg werd door de MVP onschadelijk gemaakt.

Dat het niet de dag van Westerlo was, was duidelijk. Een half uur voor tijd sloeg invaller Mathieu Maertens - die amper een minuutje op het veld stond - de boeken dan ook definitief dicht.

Westerlo staat weer met de voeten op de grond, Leuven klimt voorlopig uit de gevarenzone.

"Het was erop of eronder voor ons"

Joël Schingtienne (OH Leuven): "Het was een goede avond voor ons. Ons doel was de drie punten en die hebben we ook gehaald. We scoren meteen op vrije trap. Daar oefenen we ook vaak op op training. We doen alvast een goede zaak in het klassement. We zijn dan ook al een tijdje goed bezig en werken hard om weer op te klimmen. Hopelijk kunnen we de lijn doortrekken."

Mathieu Maertens (OH Leuven): "Het was erop of eronder vandaag. Gelukkig hebben we vlekkeloos gewonnen. Oké, we doen het misschien niet met het allermooiste voetbal, maar de drie punten zijn het belangrijkste voor ons. Dat zie je ook aan onze verdedigende inzet en scherpte, mooi dat we samen de nul hebben kunnen houden. En voorin was het goed dat we meteen op voorsprong kwamen. Je voelde dat Westerlo dan twijfelde. We doen alvast een goede zaak. Onze teamspirit zit ook weer goed, zeker na ons trainingskamp. Je voelt aan alles dat het de goede kan uit gaat voor ons. En ook voor mij was het doelpunt een mooie boost na zes maanden vol miserie."

Nacer Chadli (Westerlo): "Als je meteen een goal slikt, wordt het moeilijk. We moeten veel geconcentreerder zijn op stilstaande fasen. Daarna komen we rustig in de wedstrijd en krijgen we enkele kansjes, maar ook die werken we niet af. We waren vanavond gewoon niet scherp genoeg. Dat is heel spijtig. Spijtig, want nu zakken we weer wat terug in het klassement. We moeten onze juiste instelling van de voorbije weken nu weer terugvinden."

20:15

EINDE: 0-3

90+1'

88'

Daar is Maertens weer

Daar is Maertens bijna met zijn tweede. N'Dri trapt de bal wat onbehlpen voor de kooi, maar daar reageert Maertens kwiek. Hij glipt voor zijn tegenstander en trapt de bal in het zijnet. Voor Westerlo mag er snel afgefloten worden.

82'

Het is hard tegen onzacht tussen de lijnen. Ricca gaat steeds voorop in de strijd en schoffelt nu ook zijn tegenstander genadeloos omver. Na een klein opstootje krijgt hij geel onder zijn neus geschoven.

76'

De vele wissels hebben het tempo volledig uit de wedstrijd gehaald. Schoon is het ook allemaal niet meer. Toch is er aan strijdlust geen gebrek bij beide ploegen.

75'
74'
70'

Leysen MVP

Leysen is opnieuw de MVP van Leuven. De doelman komt plots oog in oog te staan met nieuwkomer Sayyadmanesh, maar kan zijn schot met een uitstekende armreflex pareren. Ook de omhaal van Vermant wordt onschadelijk gemaakt.

65'

Westerlo staat nogmaals te bibberen en te beven. Na een flipperkastmomentje blijft de bal voor de goal van Bolat hangen. Ricca kan uiteindelijk nog deviëren, maar zijn schot botst buiten.

65'
61'
61'

Doelpunt OHL: 0-3

Ai, ai, ai. Het is niet de avond van Westerlo en Rommens. De verdediger van de thuisploeg speelt de bal te slap terug naar Bolat en ziet Mathieu Maertens zo aan de haal gaan met het leer. De pas ingevallen Leuvenaar trapt zijn eerste balcontact meteen binnen. Boeken toe?