Arbnor Muja
90'
Arbnor Muja
4 - 1

Deze zege was welgekomen voor Antwerp. De landskampioen heeft de Champions League-kater van Sjachtar doorgespoeld met een ruime overwinning tegen Eupen - de eerste in zes matchen. Na een verrassende openingstreffer van Nuhu ondergingen de bezoekers de wet van de sterkste, met vier tegengoals als eindafrekening.

Antwerp - Eupen in een notendop:

• Sleutelmoment: In minuut 14 wist Antwerp, dat sterk begon, de openingstreffer van Eupen meteen uit. De thuisploeg krijgt een boost, Eupen schiet daarna zelfs niet meer op doel.
  • Man van de match: Met bondscoach Tedesco in de tribunes wilde Arthur Vermeeren toch nog even tonen dat ook hij stilaan een selectie bij de Rode Duivels verdient. De jonge middenvelder was vanavond bij zowat elke aanval betrokken, scoorde en gaf een assist. Hij was de dirigent van Antwerp.
  • Opvallend: Antwerp speelt graag tegen Eupen. Sinds de terugkeer in de Jupiler Pro League speelden beide ploegen 15 keer tegen elkaar. Slechts 1 keer wist Eupen een puntje te pakken, alle andere 14 confrontaties won Antwerp.

Antwerp recupereert snel van vroege tegenslag

Antwerp had een fikse kater overgehouden aan zijn Europese wedstrijd tegen Sjachtar deze week, Eupen zat met zijn 0 op 12 ook niet in vorm.

De Great Old wilde voor zijn eigen publiek iets goedmaken na de drie doelpuntenloze gelijke spelen in de competitie. Er was veel druk naar voor, maar bij de eerste tegenprik van Eupen was het al meteen raak.

Nuhu kwam in balbezit rechts in het strafschopgebied en twijfelde niet. De Ghanees schoof de bal knap overhoeks langs Butez, het is de tweede wedstrijd op rij waarin hij scoort.

De Eupense voorsprong bleef echter niet lang op het bord staan. Een vrije trap werd door Janssen hard naar doel gekopt. Slonina kon nog redding brengen, maar de rebound was een prooi voor Arthur Vermeeren. De youngster tikte eenvoudig binnen.

Antwerp was niet van plan nieuw puntenverlies te leiden. De Great Old drukte door en kreeg de ene kans na de andere. Vooral Vincent Janssen had een doelpunt mogen maken. Aan de overkant was Eupen nog één keer gevaarlijk: Finnbogasson kon een bal net niet in doel schuiven.

De Antwerpse verlossing kwam uiteindelijk opnieuw van Vermeeren. De metronoom van het middenveld bracht Balikwisha voor doel, die het piekfijn afwerkte. De vlag ging nog in de lucht, maar de VAR greep in. Antwerp op voorsprong bij de rust dus.

Kat en muis in de tweede helft

De tweede helft was eenrichtingsverkeer. Het begon nog redelijk traag, maar na 10 minuten nam Antwerp het heft weer in handen.

Een vlam vanop zo'n 25 meter van Muja eindigde nog op de lat, niet veel later zette Vermeeren, weer hij, Ekkelenkamp af aan de achterlijn. De voorzet naar Janssen werd door Paeshuyse in eigen doel gelopen, de wedstrijd was dan al helemaal beslist.

Muja was na de rust alomtegenwoordig, Antwerp dwong kans na kans af. Uiteindelijk was het dan ook de Kosovaar die voor het slotakkoord zorgde. Hij kopte een harde knal van invaller Kerk in doel. Er hing wel een buitenspelgeur aan het doelpunt.

4-1 dus, het Antwerpse publiek kirde van plezier. De Great Old springt zo over Club Brugge naar plaats 4, Eupen blijft hangen net boven de laatste vier.