CharleroiAntwerp
Wesli De Cremer
Stade du Pays de Charleroi
7700

Charleroi-Antwerp barst pas los na de rust, met 5 goals en de thuisploeg als winnaar

za 21 oktober 2023 22:42
  1. 16' - Geel - Stefan Knezevic
  2. 24' - Verv. Mandela Keita door Gyrano Kerk
  1. 50' - Doelpunt - Nikola Štulic (1 - 0)
  2. 56' - Doelpunt - Jurgen Ekkelenkamp (1 - 1)
  3. 60' - Geel - Marco Ilaimaharitra
  4. 65' - Doelpunt strafschop - Marco Ilaimaharitra (2 - 1)
  5. 70' - Verv. Parfait Guiagon door Adem Zorgane
  6. 75' - Verv. Jurgen Ekkelenkamp door George Ilenikhena
  7. 76' - Verv. Owen Wijndal door Alhassan Yusuf
  8. 76' - Verv. Gyrano Kerk door Chidera Ejuke
  9. 77' - Doelpunt - George Ilenikhena (2 - 2)
  10. 80' - Verv. Nikola Štulic door Youssouph Badji
  11. 87' - Geel - Michel Ange Balikwisha
  12. 88' - Doelpunt strafschop - Marco Ilaimaharitra (3 - 2)
  13. 89' - Verv. Isaac Mbenza door Daan Heymans
  14. 90+2' - Geel - Toby Alderweireld
Jupiler Pro League - speeldag 11 - 21/10/23 - 20:46
50'
Nikola Štulic
50'
1 - 0
56'
Jurgen Ekkelenkamp
1 - 1
56'
65'
Marco Ilaimaharitra
65'
2 - 1
77'
George Ilenikhena
2 - 2
77'
88'
88'
3 - 2

Charleroi heeft Antwerp met lege handen weer naar huis gestuurd. De kampioen kon in een bewogen tweede helft tot 2 keer toe een achterstand ongedaan maken, maar een derde treffer van de thuisploeg was er te veel aan. Er volgden ook nog rode kaarten voor beide coaches.

Charleroi-Antwerp in een notendop:

• Sleutelmoment: Antwerp lijkt na een tweede gelijkmaker door te duwen voor de winst, maar op de tegenaanval krijgt Charleroi een (twijfelachtige) nieuwe penalty. Ilaimaharitra scoort opnieuw, Antwerp kan niet meer reageren.

• Man van de match: Marco Ilaimaharitra was vandaag het gezicht van de onverzettelijkheid bij Charleroi. De kapitein scoorde tweemaal vanaf de stip en was overal op het middenveld.

• Opvallend: Charleroi wint nu al voor een derde keer op rij van Antwerp.

Westrijd ontploft in tweede helft

Charleroi en Antwerp konden allebei met vertrouwen toeleven naar de wedstrijd. Beiden wonnen op de vorige speeldag.

Van dat goede was in de eerste helft echter helemaal niets te zien. Een knal over van Mbenza en enkele zwakke schoten langs beide kanten waren de enige "kansen". Er was wel slecht nieuws voor Antwerp, Mandela Keita ging met een knieblessure naar de kant na een duel met Morioka.

De tweede helft bood ons een heel ander verhaal.

Al na 5 minuten ontsnapte Dragsnes op links. Zijn voorzet voor Stulic was piekfijn, de spits tikte van dichtbij simpel binnen.

Antwerp was niet onder de indruk en reageerde snel. Alderweireld verstuurde een bal zoals alleen hij dat kan, de bedrijvige Ekkelenkamp nam fraai aan en scoorde met links.

Scheidsrechter in de hoofdrol

Daarna eiste scheidsrechter Wesli De Cremer de hoofdrol op. Hij werd eerst naar de VAR geroepen omdat Vermeeren een afstandsschot van Morioka op de hand kreeg.

Strafschop voor Charleroi dus, Ilaimaharitra zette deze feilloos om. Van Bommel reageerde met een driedubbele wissel.

Onder meer de 17-jarige Ilenikhena en Ejuke kwamen in het veld, zij waren meteen belangrijk. Een afgeblokt schot van Ejuke kwam voor de linker van Ilenikhena, die Koffi fusilleerde.

Bij Charleroi hadden ze vooraf - onterecht - een fout gezien op Ilaimaharitra. Mazzu protesteerde dan ook iets te hard en kreeg rechtstreeks rood.

Ook Van Bommel was niet te spreken over het optreden van de scheidsrechter en de vierde ref. De scheidsrechter zag maar één oplossing, ook de Nederlandse oefenmeester kreeg een rood karton onder zijn neus geduwd.

Op het veld werd tussendoor ook nog gevoetbald. Balikwisha tikte Mbenza al dan niet aan in het strafschopgebied, nieuwe strafschop voor Charleroi. Een streng verdict.

Ilaimaharitra trok er zich niets van aan. De aanvoerder trok zijn ploeg over de streep met een tweede doelpunt vanop elfmeter. Antwerp kon niet meer reageren.

De Great Old trekt zo met een slecht gevoel naar de wedstrijd tegen Porto. Charleroi klimt steeds meer uit het degradatiemoeras.