Ga naar de inhoud
Paintsil zorgt voor 2-0.
UEFA Europa Conference League
speeldag 6

UEFA Europa Conference League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Fiorentina
12
6
3
0
3
14
6
2
Ferencváros
10
6
2
0
4
9
6
3
KRC Genk
9
6
2
1
3
8
5
4
Cukaricki
0
6
0
6
0
2
16
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Fiorentina
0
0
0
0
0
0
0
2
Ferencváros
0
0
0
0
0
0
0
3
KRC Genk
0
0
0
0
0
0
0
4
Cukaricki
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Fiorentina
0
0
0
0
0
0
0
2
Ferencváros
0
0
0
0
0
0
0
3
KRC Genk
0
0
0
0
0
0
0
4
Cukaricki
0
0
0
0
0
0
0
KRC GenkCukaricki
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Trustin Farrugia Cann
stadion
Cegeka Arena
toeschouwers
10423

Racing Genk valt vroegtijdig uit Europa ondanks makkelijke zege tegen Serviërs

 do 14 december 2023 20:41
  1. 21' - Doelpunt - Bryan Heynen (1 - 0)
  2. 30' - Verv. Nenad Filipovic door Nemanja Belic
  3. 32' - Geel - Sambou Sissoko
  4. 33' - Rood - Matías Galarza
  5. 37' - Verv. Alieu Fadera door Patrik Hrošovský
  1. 50' - Geel - Luka Adzic
  2. 57' - Doelpunt - Joseph Paintsil (2 - 0)
  3. 65' - Verv. Luka Adzic door Luther Singh
  4. 78' - Verv. Djordje Ivanovic door Aleksa Jankovic
  5. 78' - Verv. Mihajlo Cvetkovic door Sunday Adetunji
  6. 78' - Verv. Igor Miladinovic door Stefan Tomovic
  7. 85' - Verv. Joseph Paintsil door Christopher Baah
  8. 90' - Geel - Zakaria El Ouahdi
  9. 90+3' - Verv. Bilal El Khannous door Anouar Ait El Hadj
  10. 90+3' - Verv. Yira Sor door Toluwalase Emmanuel Arokodare
  11. 90+3' - Geel - Luther Singh
UEFA Europa Conference League - speeldag 6 - 14/12/23 - 18:45
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
21'
Bryan Heynen
21'
Bryan Heynen
1 - 0
57'
Joseph Paintsil
57'
Joseph Paintsil
2 - 0

Geen Europese overwintering voor Genk. Het viel in eigen huis al snel met tien tegen de Serviërs van Cukaricki, maar dat weerhield onze landgenoten niet van een makkelijke 2-0-zege op de slotspeeldag van de Conference League-poulefase. Een maat voor niets, zo bleek. Door een salonremise in de andere groepswedstrijd vallen de Genkenaren alsnog uit Europa.

Racing Genk - Cukaricki in een notendop:

  • Sleutelmoment: Bij de eerste kans na de rust is het meteen prijs voor Racing Genk. Paintsil zet de geruststellende 2-0 op het bord, de definitieve doodsteek voor een amper dreigend Cukaricki. 

 

  • Man van de Match: Wanneer zijn team hem nodig heeft, staat hij er. Bryan Heynen deed wat zijn ploegmaats niet konden voor de rust: scoren. Een strak schot van afstand zorgde voor de 1-0 na een dominant wedstrijdbegin van Genk.

 

  • Verdict in de groep: Zoals verwacht geen positiewissels meer in de groep van Racing Genk op de slotspeeldag. Het 1-1-gelijkspel tussen Ferencvaros en Fiorentina zorgt ervoor dat beide ploegen doorstoten, Genk strandt op een puntje van plek 2. 

Genk heeft veel kansen nodig voor de 1-0

KRC Genk had als enige Belgische ploeg in Europa zijn kansen op overwintering niet meer in handen, maar was wel vastberaden om zelf zijn job te doen tegen Cukaricki.

 

Na nog geen minuut had het al 1-0 kunnen staan. Sor krulde net naast de paal, even later had de rode kaart en/of een strafschop gekund na veel duw- en trekwerk van de Servische verdediging op de snelle spits.

 

Ook Fadera kwam dicht bij de openingsgoal, maar zijn trap kwam via de vingertoppen van bezoekende doelman Filipovic tegen de lat.

 

Dan maar vanop de stip? Nee, ook die kans lieten de Limburgers liggen. Joseph Paintsil trapte zijn elfmeter zwakjes binnen het bereik van Filipovic. 

 

Zoals zo vaak kon Racing Genk op zijn aanvoerder Bryan Heynen rekenen om het team over de streep te trekken. Zijn strakke streep zorgde wel voor de 1-0, dit keer zag Filipovic er niet goed uit. 

Wie er ook niet goed uit zag, was Galarza op de VAR-beelden. De Argentijn trapte na in het aangezicht van Sissoko: een rode kaart was de enige logische uitkomst. 

 

Het makke Servische lammetje toonde tegen 10 Genk-spelers dan toch wat drang naar voren, al kwam Vandevoordt nooit echt in de problemen.


Rusten met een 1-0-voorsprong, al was de 0-0 tussen Ferencvaros en Fiorentina al een slecht voorteken. 

Uitgeschakeld door salonremise in Hongarije

Al vroeg in de 2e helft kwam er slecht nieuws uit Hongarije, waar Ferencvaros op voorsprong was gekomen. Genk moest nu rekenen op 2 goals van Fiorentina.

 

Daar leken de Limburgers zich niet te veel van aan te trekken. Bij de eerste kans na de rust was het meteen prijs via Paintsil. 2-0, job volbracht voor Racing Genk. 

 

De 3-0 was daarna voortdurend dichterbij dan de 2-1, de wel erg matige Serviërs kwamen amper tot uitgespeelde aanvallen tegen 10 Genk-spelers. 

 

Maar het was toch vooral naar het andere duel in de groep kijken, waar Fiorentina nog wel gelijk kon maken. Zo werden de Italianen weer groepswinnaar, Ferencvaros mocht als 2e ook een ronde verder.

 

Status quo en iedereen tevreden, doelpunten vielen er in Boedapest dus ook niet meer. 

 

Een makkelijke avond voor Racing Genk met een 2-0-zege tegen Cukaricki, maar daar koopt het dus niets mee. Het blijft 3e in zijn groep door de salonremise tussen de nummers 1 en 2 en is Europees uitgeschakeld. 

Heynen: "Waren met 3 ploegen aan elkaar gewaagd in deze groep"

  • Bryan Heynen (Racing Genk): "Misschien dat ik de volgende penalty wel weer trap. We zijn met 3 aangewezen strafschopnemers: wie zich het best voelt, mag trappen. Vandaag hebben we onze job gedaan, alleen jammer dat het in de andere match niet mee zat. We waren met 3 ploegen aan elkaar gewaagd in deze groep, maar het zat net niet mee voor ons. Thuis tegen Fiorentina waren we bijvoorbeeld heel dicht bij de 3-2. Het is jammer, maar het was een leerrijke campagne." 

 

  • Wouter Vrancken (trainer Racing Genk): "Het enige dat we vandaag zelf konden doen, was met 2 goals verschil winnen. Zelfs na de rode kaart hadden we nog het beste van het spel. Chapeau voor mijn spelers, die ervoor bleven gaan. Alleen hadden we het niet meer in eigen hand. De kwaliteit die we in de Conference League getoond hebben, was wel goed. Het is vooral in de voorrondes dat we efficiëntie misten of dom rood pakten. Dan hadden we nu nog in een andere Europese competitie gezeten."
Gerelateerd:

Fase per fase

20:43

EINDE: 2-0

Racing Genk heeft zijn job gedaan en wint met 2-0 van Cukaricki. Al bij al een erg makkelijke zege, ondanks de rode kaart na een halfuur voor Galarza. Zoals verwacht werd het een gelijkspel in Hongarije tussen Ferencvaros en Fiorentina, waardoor zij 2e en 1e worden. Genk is 3e en dus Europees uitgeschakeld. 

90+7' tweede helft
90+4'

Het zit erop in Hongarije, waardoor Genk dus zeker 3e wordt in zijn groep. Al sluit het wel af met een driepunter eigen huis. 

90+3'
Cukaricki
90+2'

Het is toch vooral kijken naar Ferencvaros - Fiorentina, waar ze ook aan de 3 minuten toegevoegde tijd begonnen zijn. De stand is daar nog steeds 1-1, waardoor beide ploegen doorstoten. We verwachten er dus niet veel risico's meer. 

90+1'

Een onhandige ingreep van El Ouahdi, de Maltese scheidsrechter fluit voor een overtreding net buiten de Genkse zestien. Lukt het zo dan voor Cukaricki? Ze krijgen nog 4 minuten toegevoegde tijd. 

90+1'

4 - extra time

Er komen 4 minuten extra tijd bij.
89'

Heynen herovert de bal en stuurt Baah uitstekend diep. Logischerwijs kiest die om het rustig aan te doen, Genk speelt de bal op het gemakje rond. 

85'

Applaus voor Paintsil

De doelpuntenmaker van de 2-0 gaat naar de kant onder applaus van het publiek. De jarige Bonsu Baah komt tussen de lijnen. 

83'

Vandevoordt pakt nog uit met een goeie redding

83'

Vandevoordt is wakker!

Een harde knal van afstand plots, maar Vandevoordt is nog wakker! Hij kan de bal wegboksen, dit was de beste kans van de wedstrijd voor Cukaricki. 

80'

Na mooi getik tussen Heynen en Paintsil kan Sor uithalen na de bots, maar Stankovic blockt zijn poging in corner. Opnieuw geen 3-0. 

80'

Sor wacht iets te lang om binnen te trappen

79'

Nog een drievoudige personeelswissel bij Cukaricki, dat niks klaar krijgt tegen 10 Genk-spelers. Adetunji, Jankovic en Tomovic komen Miladinovic, Cvetkovic en Ivanovic vervangen.