Van de hel naar de hemel: Skov Olsen schiet Brugge virtueel naar de Conference League.

Club Brugge bibbert, maar plaatst zich na slotoffensief voor groepsfase Conference League

do 31 augustus 2023 22:05
OSA
1-2
CLU
  1. 11' - Geel - Brandon Mechele
  2. 28' - Doelpunt - Johan Mojica (0 - 1)
  3. 31' - Geel - Maxim De Cuyper
  4. 31' - Geel - Luis Avila
  5. 45+1' - Geel - Andreas Skov Olsen
  6. 45+2' - Geel - Moi Gómez
  7. 45+5' - Geel - Jon Moncayola
  1. 54' - Doelpunt - Ante Budimir (0 - 2)
  10. 75' - Geel - Igor Thiago
  11. 77' - Doelpunt - Andreas Skov Olsen (2 - 2)
UEFA Europa Conference League - speeldag 2 - 31/08/23 - 20:31
28'
Johan Mojica
0 - 1
28'
54'
Ante Budimir
0 - 2
54'
74'
Igor Thiago
74'
Igor Thiago
1 - 2
77'
Andreas Skov Olsen
77'
2 - 2

Op drie minuten een rampscenario uitgewist. Ook Club Brugge speelt straks de groepsfase van de Conference League, maar bibberde wel tegen Osasuna. De Spaanse bezoekers kwamen op een 0-2-voorsprong en telden blauw-zwart zo virtueel uit. Thiago en Skov Olsen trokken in het slotkwartier de scheve situatie helemaal recht.

Club Brugge - Osasuna in een notendop:

• Sleutelmoment: Club Brugge zit in de tweede helft in vieze papieren, maar in drie minuten tijd wordt de dubbele achterstand opgehaald. Twee doelpunten bleken genoeg voor de kwalificatie.

• Man van de match: Maxim De Cuyper draafde als een jong veulen veelvuldig zijn linkerflank af. Uiteindelijk was hij net als vorige week beslissend. In Pamplona met de beslissende 1-2, in Brugge met de assist voor de 1-2 van Thiago.

• Opvallend: Even zag het er naar uit dat Club Brugge het vanaf september zonder Europees voetbal moest doen. Dat is ondertussen al zes seizoenen geleden, maar zo ver kwam het dus niet.

Osasuna dwingt Club tot het uiterste

Osasuna nunca se rinde, CA Osasuna geeft nooit op. De club uit Pamplona heeft zijn leuze vanavond alle eer aan gedaan. Vanuit een geslagen positie uit de heenwedstrijd rechtten Los Rojillos de rug in Jan Breydel.

Nochtans was Club Brugge, anders dan vorige week, goed aan de wedstrijd begonnen. Met balbezit en een handvol kansen. Hans Vanaken kreeg de beste mogelijkheid nog op zijn rechtervoet, maar hij vond doelman Herrera op zijn weg.

Dat de 0-1 aan de overzijde viel, was dan een ferme domper die niemand had zien aankomen. Mignolet duwde eerst nog een kopbal van Avila in hoekschop, maar seconden later was hij wel geklopt na een afstandsschot van Mojica.De 1-2 uit de heenwedstrijd prompt uitgewist.

Blauw-zwart maakt het nog af

Bij die stand dwong Osasuna verlengingen af. Dat wilde Club Brugge uiteraard niet laten gebeuren. De ingevallen Boyata kopte de 1-1 binnen, maar stond wel buitenspel. Geen gelijkmaker, al kregen we toch een doelpunt te zien.Budimir kopte een goede voorzet van Peña voorbij Mignolet.

Blauw-zwart hing in de touwen. Opgeven staat echter niet in het woordenboek van de troepen van Deila. De Cuyper nam zijn team bij de hand met een uitstekende hoekschop die Thiago binnen kon knikken.

Drie minuten later flikkerde de 2-2 al op het scorebord. Skov Olsen strafte het balverlies van Mojica in de zestien af met een streep in het zijnet. Thiago zorgde nog bijna voor de 3-2, maar vond de paal op zijn weg.

In de slotfase, met maar liefst 11 minuten extra, was het nog bibberen geblazen. Maar Club Brugge trok het uiteindelijk over de streep. Al kostte het bloed, zweet en tranen. No Sweat, no glory, weet u wel.

22:36

Het heeft bloed, zweet en tranen gekost maar de opdracht (poulefase van de Conference League) is volbracht. In de tweede helft keek Club Brugge tegen een dubbele achterstand aan, maar in enkele minuten tijd werd het 2-2. En dat na een waanzinnige avond in Jan Breydel.

90+13' tweede helft
90+13'
90+10'

Osasuna krijgt nog één kans en die is bijna raak. Oroz kan nog een keer trappen en doet dat gelukkig voor Club Brugge naast.

90+10'
90+9'

De Cuyper neemt die vrije trap voor zijn rekening en treft bijna raak. Zijn poging zeilt maar net naast.

90+7'

Ook Sabbe doet zijn duit in het zakje met een individuele actie. De jonge snaak laat zich niet doen en versiert een vrije trap op een leuke plek.

90+6'
90+4'

Wat een actie van Nusa

Nusa ontbindt hier heel even zijn duivels. Hij vertrekt vanop de eigen helft en loopt al zijn tegenstrevers voorbij. Uiteindelijk kan hij ook uithalen, maar fris is de invaller niet meer na zo'n lange actie. Dat had een wereldgoal kunnen zijn.

90+1'
90'

11 minuten extra

De wedstrijd zit er nog lang niet op, want we krijgen maar liefst elf minuten extra tijd. En dat terwijl het spel in de tweede helft niet zo heel veel stil lag.

88'
CA Osasuna
85'

Thiago treft de paal!

Club Brugge komt bijzonder dicht bij de 3-2. Vanaken stuurt nu Thiago diep en die maakt het ei zo na af. Na een verwoestende trap ziet hij zijn poging op de paal stranden. Geweldige pegel.