Ga naar de inhoud
Jaremtsjoek mocht nog eens vieren in Brugge.
Club BruggeKA
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Milos Milanovic
stadion
Jan Breydelstadion
toeschouwers
16811

Club Brugge sloopt IJslandse semi-profs in 5 dolle minuten, Jaremtsjoek doorbreekt droogte

 do 10 augustus 2023 21:53
KA
einde
1-5
CLU
  1. 3' - Geel - Hugo Vetlesen
  2. 11' - Doelpunt - Jorne Spileers (1 - 0)
  3. 32' - Geel - Ásgeir Sigurgeirsson
  4. 41' - Doelpunt - Hans Vanaken (2 - 0)
  5. 42' - Doelpunt - Andreas Skov Olsen (3 - 0)
  6. 45+1' - Doelpunt strafschop - Igor Thiago (4 - 0)
  1. 59' - Verv. Joan Simun Edmundsson door Elfar Adalsteinsson
  2. 59' - Verv. Andri Fannar Stefánsson door Harley Willard
  3. 59' - Verv. Ásgeir Sigurgeirsson door Jakob Snaer Árnason
  4. 61' - Doelpunt - Harley Willard (4 - 1)
  5. 64' - Verv. Hugo Vetlesen door Philip Zinckernagel
  6. 77' - Verv. Andreas Skov Olsen door Kyriani Sabbe
  7. 78' - Doelpunt - Roman Yaremchuk (5 - 1)
  8. 80' - Verv. Hrannar Björn Steingrímsson door Ingimar Stole
  9. 86' - Verv. Hallgrimur Mar Steingrimsson door Pætur Petersen
  10. 90+3' - Geel - Harley Willard
UEFA Europa Conference League - speeldag 1 - 10/08/23 - 20:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
11'
Jorne Spileers
11'
Jorne Spileers
1 - 0
41'
Hans Vanaken
41'
Hans Vanaken
2 - 0
42'
Andreas Skov Olsen
42'
Andreas Skov Olsen
3 - 0
45+1'
Igor Thiago
45+1'
Igor Thiago
4 - 0
61'
Harley Willard
4 - 1
Harley Willard
61'
78'
Roman Yaremchuk
78'
Roman Yaremchuk
5 - 1

Club Brugge heeft zichzelf een overbodige terugwedstrijd geschonken. In de voorlaatste voorronde van de Conference League liet het geen spaander heel van het onmondige Akureyri. Blauw-zwart sloeg de IJslanders met drie doelpunten op vijf minuten knock-out. Ook Jaremtsjoek mocht nog eens vieren na zijn eerste goal in bijna tien maanden.    

David vs. Goliath moet niet altijd een verrassend einde hebben.


Zo trapte Club Brugge de IJslandse droom van Akureyri - dat met een heleboel semi-profs speelt en pas 8e staat in de competitie - na amper 10 minuten al aan diggelen. Jorne Spileers mocht als centrale verdediger fluitend inschuiven en bedankte met een fraaie plaatsbal in de verste hoek.


Spelenderwijs lieten de Bruggelingen de IJslanders nadien wat sudderen, maar met een slotoffensiefje vlak voor de rust klaarde blauw-zwart het klusje nog voor de rust.


Op amper vijf minuten legde de thuisploeg er nog drie in het mandje. Hans Vanaken stak het vuur aan de lont met een rake kopbal, de doorgebroken Skov Olsen verdubbelde en Thiago krikte zijn vertrouwen - na een zoekende eerste helft - op met een penaltydoelpunt.


Game-over voor de IJslanders.

Spileers maakte zijn eerste voor de Brugse hoofdmacht.

Ook Deila besefte dat het ideale moment aangebroken was om spelers naast zijn type-elftal ook wat vertrouwen te gunnen. Zo liet hij Zinckernagel debuteren en bracht hij de gepasseerden Nielsen, Ordonez en Jaremtsjoek tussen de lijnen. 

 

Dat je buiten de basis valt na de voorbereiding, kruipt altijd in de kleren van voetballers. En dat was ook te zien na de wissel van de wacht van Club. Vooral bij Jaremtsjoek, die de bal vaker leek af te stoten dan aan te trekken, speelde zijn vertrouwenscrisis weer op.

 

De IJslanders profiteerden van het Brugse dipje en schonken zichzelf op het uur nog een eerredder. Nadien werd de 4-2 - onterecht - nog afgekeurd voor buitenspel.

 

Verder kwam Club niet meer in de problemen. Integendeel. Hét moment van de avond moest nog komen: op 10 minuten van het einde werkte Roman Jaremtsjoek een voorzet van De Cuyper in één tijd in doel. Na bijna 10 maanden doorbrak hij zo zijn droogte.

 

Dat de decibels in Jan Breydel extra hard weerklonken, kwam duidelijk binnen bij de spits, die lood van zijn schouders voelde vallen. 

 

Een perfecte avond voor Club, al weerklonk er ook nog een valse noot. Met anti-Anderlecht-gezangen keerden ze zich tegen de nakende transfer van Mats Rits, die op de bank moest ondergaan.

Jan Breydel sloot Jaremtsjoek in de armen, en vice versa.

Fase per fase

22:00

EINDE: 5-1

Club Brugge heeft zichzelf een overbodige terugwedstrijd geschonken. In de voorlaatste voorronde van de Conference League liet het geen spaander heel van het onmondige Akureyri. Blauw-zwart sloeg de IJslanders met drie doelpunten op vijf minuten knock-out. Ook Jaremtsjoek mocht nog eens vieren na zijn eerste goal in bijna tien maanden.    

90' tweede helft
81'

Buchanan laat de kans op 6-1 liggen. De Cuyper schildert het leer vanop hoekschop op de krullen van Buchanan, die moederziel alleen in de tweede zone staat, maar de winger laat de bal van zijn voorhoofd glijden.

78'

Doelpunt Club: 5-1!

Jan Breydel gaat rechtstaan voor Roman Jaremtsjoek. Na bijna 10 maanden doorbreekt hij de droogte. De aanvaller duwt een voorzet van De Cuyper met zijn binnenkant tegen het net. Zijn ploegmakkers en de supporters gunnen het hem zichtbaar. De Oekraïner haalt opgelucht adem.

78'
72'

Deila gebruikt ook zijn laatste wissel al op. Smaakmaker Skov Olsen mag gaan rusten. Kyriani Sabbe mag nog eens proeven van het A-elftal.

67'

4-2 afgevlagd

Club had het bijna vlaggen. Na een rommelige counter stevent Akureyri opeens met vier man af op twee Brugse verdedigers. Maar de IJslanders spelen het verkeerd uit en laten zich betrappen op buitenspel. Harley Willars had zijn tweede nochtans aan de voet.

67'

Club Brugge monopoliseert het leer in de tweede helft. Het gaat gretig van links naar rechts, maar voorlopig met iets te weinig diepgang. De thuisploeg heeft de voet duidelijk wat van het gaspedaal gehaald, maar domineert nog schijnbaar gemakkelijk.

64'

Debuut Zinckernagel

Jan Breydel mag Philip Zinckernagel een warm welkom geven. De Deen komt Vetlesen vervangen op het middenveld. Kan hij bij zijn debuut meteen een goaltje meepikken?

62'

Doelpunt Akureyri: 4-1

Club Brugge laat zich wat in slaap wiegen. Daar profiteren de IJslanders nu ook van. Na een goede actie op de flank, komt het leer tot bij Harley Bryn Willard in de grote rechthoek. De Brit twijfelt niet en devieert de bal onder Mignolet in doel.