Joselu
90+4'
Joselu
4 - 2

Zelfs in een overbodige match gunde Real Madrid zijn tegenstander niks. De Koninklijke maakte een achterstand goed tegen Napoli en ging in het slot zelfs nog helemaal over de bezoekers. Jude Bellingham leverde alweer een totaalprestatie af.

Voor we aan de lofzang voor protagonist Jude Bellingham beginnen eerst een eervolle vermelding voor doelpuntenmakers 1 en 2.

Giovanni Simeone bracht vuur in de wedstrijd door verrassend de score te openen in Bernabeu. Amper een paar tellen later reageerde Rodrygo door een nóg mooier doelpunt te scoren - geniet zeker van onderstaande beelden.

Onverzadigbare Bellingham

Voorts was er (terecht) opnieuw veel lof voor Jude Bellingham.

De Engelse alleskunner bracht Real met zijn 15e doelpunt van het seizoen - wát een cijfers voor een middenvelder eind november - op voorsprong. Een prima kopbal na een sprint richting de zestien.

Napoli, dat wél nog nood had aan punten, vond via Anguissa de gelijkmaker kort na rust. Belangrijk, want de Italianen waren zo virtueel geplaatst voor de 1/8e finales.

Iedereen tevreden, dachten we. Maar dat was buiten Bellingham gerekend. Alsof er een titel op het spel stond, bleef het nieuwe godenkind de Koninklijke vooruitstuwen op zoek naar een derde doelpunt.

Eerst vloekte hij luidop toen er niemand in de zestien opdook bij een uitstekende voorzet, wat later sloeg hij de handen voor de ogen toen de bezoekende doelman zijn poging keerde én ploegmaat Joselu onbegrijpelijk miste.

Vijf minuten voor tijd mochten Bellingham en Bernabeu toch vieren, na de winnende 3-2 van Jeugdproduct Nicolas Paz. Als kers op de taart bediende Bellingham met een magistrale assist Joselu nog voor de 4-2.

Wie kan er in hemelsnaam dit fenomeen stoppen?

90+8' tweede helft
90+6'
Bij Real Madrid wordt de hoekschop genomen door Nicolás Paz. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
90+5'
Joselu (Real Madrid) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90+4'

Real Madrid

Joselu kan scoren voor Real Madrid. De assist komt op naam van Jude Bellingham.
Joselu
Real Madrid
90+3'
Alessandro Zanoli (Napoli) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90+2'
Joselu (Real Madrid) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+2'
Vrije trap voor Real Madrid. Giacomo Raspadori (Napoli) hield Toni Kroos vast en dat had de scheidsrechter gezien.
90+1'
Giacomo Raspadori (Napoli) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+1'

90'
90'
Jens Cajuste (Napoli) probeert de scheidsrechter om de tuin te leiden met een schwalbe, maar dat pakt verkeerd uit.
89'
De poging wordt gered door Alex Meret (Napoli), die geen rebound weggeeft.
89'
Joselu (Real Madrid) haalt uit...
87'
87'
86'
Eljif Elmas neemt de hoekschop voor Napoli. Hij dropt de bal centraal voor doel.