In spectaculair halfuur gaat Porto voorbij Sjachtar Donetsk naar 2e plaats in groep Antwerp

di 19 september 2023 22:52
  1. 4' - Geel - David Carmo
  2. 6' - Geel - Danylo Sikan
  3. 8' - Doelpunt - Wenderson Galeno (0 - 1)
  4. 13' - Doelpunt - Kevin Kelsy (1 - 1)
  5. 15' - Doelpunt - Wenderson Galeno (1 - 2)
  6. 29' - Doelpunt - Mehdi Taremi (1 - 3)
UEFA Champions League - speeldag 1 - 19/09/23 - 21:01
8'
Wenderson Galeno
0 - 1
8'
13'
Kevin Kelsy
13'
Kevin Kelsy
1 - 1
15'
1 - 2
15'
29'
Mehdi Taremi
1 - 3
29'

De belangrijkste bijzaak voor Antwerp. Porto heeft zich in de groep van The Great Old niet laten verrassen door Sjachtar Donetsk. De Portugezen overvleugelden hun tegenstander in een spectaculaire beginfase. Nog voor het half uur stond het 1-3, meteen ook de eindstand van de partij.

Als u dacht dat de wedstrijd van Antwerp tegen Barcelona spectaculair begon, deden hun groepsgenoten daar nog een schepje bovenop. Na amper een half uur stond het al 1-3 in Sjachtar Donetsk - Porto.

Spoiler: dat was meteen ook de eindstand.

Na amper acht minuten sneed FC Porto door het hart van de thuisploeg. Taremi - vorig jaar nog de killer van Club Brugge in de Champions League - zag zijn schot eerst gepareerd worden, maar Wenderson Galeno duwde de rebound binnen. Zeven minuten later deed dat duo hun kunstje doodleuk over.

Ondertussen had Kevin Kelsy - na een goede combinatie van Sjachtar - al tegen geprikt, maar dat bleek al snel verloren moeite. Nog voor het half uur verzilverde de dekselse Taremi zijn aanvalslust door de 1-3-eindstand op het bord te zetten.

Een score die de waardeverhoudingen goed weerspiegelde. Porto was beduidend beter dan Sjachtar, maar moge het een hoop zijn voor Antwerp: beide ploegen bleven ver onder het niveau van een Barcelona.

90+4'
Oleksandr Zubkov (Shakhtar Donetsk) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90+1'

90'
Egor Nazaryna (Shakhtar Donetsk) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Mehdi Taremi (FC Porto).
88'
Irakli Azarovi (Shakhtar Donetsk) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Gonçalo Borges (FC Porto).
87'
Oleksii Kashchuk neemt de hoekschop voor Shakhtar Donetsk. Hij dropt de bal centraal voor doel.
87'
Eguinaldo Lemos (Shakhtar Donetsk) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
85'
Heorhiy Sudakov (Shakhtar Donetsk) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
84'
Alan Varela (FC Porto) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Oleksii Kashchuk (Shakhtar Donetsk).
82'
Gonçalo Borges (FC Porto) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Artem Bondarenko (Shakhtar Donetsk).
81'
79'
De poging wordt gered door Diogo Costa (FC Porto). De keeper ging goed plat en kon de bal klemmen.
79'
Oleksandr Zubkov (Shakhtar Donetsk) haalt uit...
79'
Nico González (FC Porto) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Yaroslav Rakytskyi (Shakhtar Donetsk).