PSVArsenal
Tobias Stieler
Philips Stadion
35000

BEKIJK: Yorbe Vertessen maakt eerste Champions League-doelpunt in draw tegen Arsenal

di 12 december 2023 20:44
PSV
1-1
Arsenal
  1. 42' - Doelpunt - Eddie Nketiah (0 - 1)
  1. 50' - Doelpunt - Yorbe Vertessen (1 - 1)
UEFA Champions League - speeldag 6 - 12/12/23 - 18:45
42'
Eddie Nketiah
0 - 1
42'
50'
Yorbe Vertessen
50'
1 - 1

In Sevilla kreeg hij een halve goal niet achter zijn naam, tegen Arsenal is het wél raak. Yorbe Vertessen scoorde dinsdag zijn eerste doelpunt in de Champions League. Met een knappe plaatsbal zorgde hij voor de 1-1. PSV en Arsenal trekken samen naar de 1/8e finales.

In PSV - Arsenal stond er niet heel veel meer op het spel.

Beide ploegen kwamen dan ook met veredelde B-elftallen aan de aftrap. Wel fijn: met Trossard, Bakayoko en Vertessen begonnen er drie Belgen aan het duel.

Vooral Bakayoko zou zich laten opmerken met zijn flitsende dribbels, maar het was Vertessen die zich beslissend toonde.

Met een uitstekende plaatsbal wiste Vertessen de openinsgtreffer van Nketiah uit. Zijn eerste doelpunt in de Champions League, nadat de aanvaller eerder een halve goal niet toegekend tegen Sevilla.

PSV - dat vooral in het eerste uur domineerde - ontsnapte in het slot wel nog aan een nederlaag toen Trossard dé kans op de winnende treffer kreeg.

De eindbalans in poule B: Arsenal is groepswinnaar, PSV mag mee naar de 1/8e finales en Lens moet vrede nemen met een ticket voor de Europa League.

Europese exit voor Sevilla na nederlaag in Lens

Dit jaar zal Sevilla de Europa League niet winnen. De Spanjaarden boekten niet de noodzakelijke zege tegen RC Lens. Frankowski opende de score voor de thuisploeg, maar een gelijkmaker vanop elfmeter van Sergio Ramos zorgde nog even voor hoop. Diep in blessuretijd deed Fulgini de boeken toe.

1. 23' - Verv. Nampalys Mendy door Neil El Aynaoui
  2. 37' - Geel - Neil El Aynaoui
  1. 61' - Geel - Boubakary Soumaré
  2. 63' - Doelpunt strafschop - Przemyslaw Frankowski (1 - 0)
  3. 65' - Geel - Kike Salas
  4. 70' - Verv. Oliver Torres door Rafa Mir
  5. 72' - Verv. Elye Wahi door Morgan Guilavogui
  6. 72' - Verv. David Da Costa door Angelo Fulgini
  7. 75' - Geel - Facundo Medina
  8. 79' - Doelpunt strafschop - Sergio Ramos (1 - 1)
  9. 80' - Geel - Sergio Ramos
  10. 85' - Geel - Angelo Fulgini
  11. 90+6' - Doelpunt - Angelo Fulgini (2 - 1)
  12. 90+8' - Verv. Jonathan Gradit door Abdukodir Khusanov
  13. 90+9' - Geel - Rafa Mir
  14. 90+9' - Geel - Kevin Danso
63'
Przemyslaw Frankowski
63'
1 - 0
79'
Sergio Ramos
1 - 1
79'
90+6'
Angelo Fulgini
90+6'
2 - 1

90+7'
Redding van Walter Benitez (PSV), die de bal al duikend kan pareren.
90+7'
Jakub Kiwior (Arsenal) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+7'
Leandro Trossard (Arsenal) haalt uit...
90+6'
De poging wordt gered door Aaron Ramsdale (Arsenal), die geen rebound weggeeft.
90+6'
Mauro Júnior (PSV) haalt uit...
90'

90'
Guus Til (PSV) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
88'
Leandro Trossard (Arsenal) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
85'
Guus Til (PSV) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Jorginho (Arsenal).
84'
Jakub Kiwior (Arsenal) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
83'
Ontgoocheling bij Arsenal, want het doelpunt van Gabriel wordt afgekeurd nadat de VAR de beelden heeft bekeken.
81'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Gabriel (Arsenal) stond buitenspel.
80'
André Ramalho (PSV) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Eddie Nketiah (Arsenal).