79'
Aymen Mouelhi
0 - 3
79'

Frankrijk heeft op spaarmodus Gibraltar opzijgeschoven in Groep B van de EK-kwalificaties. Kylian Mbappé en co. scoorden (maar) drie keer tegen de voetbaldwerg en pronken met 9 op 9 aan kop van hun groep.

Voor de confrontatie met Gibraltar, het nummer 201 op de FIFA-ranking, had Frans bondscoach Didier Deschamps heel wat grote namen opgetrommeld.

Olivier Giroud zorgde na amper vijf minuten al voor de 0-1, op slag van rust verdubbelde Kylian Mbappé de Franse voorsprong vanop de stip.

Na de rust was een zuinig Frankrijk genadig voor Gibraltar. Het was uiteindelijk zelf een Gibraltarees die de 0-3-eindstand vastlegde: Aymen Mouelhi verraste zijn eigen doelman.

Frankrijk wint zo voor de derde keer op rij en grijpt met een 9 op 9 de macht in Groep B. Griekenland is met 6 op 6 tweede, Nederland met 3 op 6 derde.