109'
Lorenzo Pellegrini
109'
4 - 1

Alle wegen leiden naar Rome, maar die van Feyenoord gaan terug naar Rotterdam. Feyenoord was opnieuw een taaie klant voor AS Roma, maar de thuisploeg won verdiend na verlengingen. Zo is er geen Nederlands eerherstel voor de verloren Conference League-finale.

Voor de vierde keer in zes jaar staat AS Roma dus in een Europese halve finale.

Eerder dit seizoen had Feyenoord al 4 Romeinse doelpunten geslikt in het Olimpico, maar het speelde vanavond veel beter dan tegen Lazio.

Na de 1-0 in de Kuip vorige week was de spanning te snijden, zeker met de Conference League-finale van vorig seizoen in het achterhoofd.

Op het uur kwam de thuisploeg op voorsprong, maar de Rotterdamse gelijkmaker bracht Roma op de rand van de afgrond.

Invaller Dybala deed het dubbeltje echter de Romeinse kant opvallen. Hij forceerde verlengingen en daarin bakte Feyenoord er niet te veel meer van.

Roma klaarde de klus dankzij El Shaarawy en Pellegrini, Mourinho vierde de kwalificatie als een volksmenner.

Een akkefietje in de eerste helft:

Salvatore Foti, assistent van José Mourinho, krijgt een rode kaart nadat hij Gimenez had vastgepakt aan de dugout. De speler van Feyenoord gaat met de nodige dramatiek tegen de grond, toch oordeelt de scheidsrechter dat Foti zijn handen thuis had moeten houden. Rood.

Bekijk de 1-0 van AS Roma

Bekijk de gelijkmaker van Feyenoord: 1-1

2-1: Dybala sleept verlengingen uit het vuur met knap doelpunt

3:1: Roma steekt de hand uit naar de halve finales

4-1: Pellegrini geeft Feyenoord de doodsteek

120+4'
120+3'
Danilo (Feyenoord) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
120+1'
Paulo Dybala (AS Roma) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
120+1'

120'
120'
Geen clementie voor Santiago Gimenez, de VAR bevestigt de rode kaart.
119'
Santiago Gimenez (Feyenoord) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Gianluca Mancini (AS Roma).
118'
116'
Dávid Hancko (Feyenoord) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
115'
Igor Paixão neemt de hoekschop voor Feyenoord. Hij dropt de bal centraal voor doel.
114'
Marcus Pedersen (Feyenoord) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
114'
Orkun Kökçü (Feyenoord) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
113'
Lorenzo Pellegrini (AS Roma) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Javairô Dilrosun (Feyenoord).
112'
Gianluca Mancini (AS Roma) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Santiago Gimenez (Feyenoord).
111'
111'
Vrije trap voor Feyenoord. Tammy Abraham (AS Roma) hield Javairô Dilrosun vast en dat had de scheidsrechter gezien.
110'
De VAR heeft de beelden nog een keer bekeken en heeft het doelpunt voor AS Roma bevestigd.
109'

AS Roma

Lorenzo Pellegrini (AS Roma) staat op de juiste plaats om de rebound in doel te werken.