Zwak Beerschot verspeelt maximum in Luik en blijft achter met 4 op 6

vr 19 augustus 2022 22:32
      Challenger Pro League - speeldag 2 - 19/08/22 - 20:00

Beerschot is er niet in geslaagd om 6 op 6 te pakken bij zijn terugkeer in de Challenger Pro League. Na een uitermate zwakke eerste helft, mag het zelfs niet mopperen met het eindresultaat: 2-2.

Doelpunten:

41' Léandre Filipe Kuavita
      46' Léo Seydoux
      82' Mouad El Fanis
      86' Ibrahim Allhassan

Zwakke Mannekes

Veel jonge beloften op het wedstrijdblad bij SL16 FC, de beloftenploeg van Standard. Het jeugdig enthousiasme spatte er ook in de openingsfase van af, de thuisploeg was veruit de gevaarlijkste ploeg in de eerste helft.

Scheidsrechter Kevin Debeuckelaere had de wedstrijd nog maar net op gang gefloten toen Rayan Berberi een eerste reuzenkans hoog over doel trapte.

Op slag van rust was het wel raak. De 18-jarige Léandre Kuavita kopte zijn tweede doelpunt van het seizoen voorbij Mike Vanhamel.

Op basis van het spelbeeld mocht Beerschot zelfs nog tevreden zijn met de 1-0 tussenstand aan de rust.

Na een donderpreek van coach Andreas Wieland waren de bezoekers wél wakker vanaf de eerste minuut.  Léo Seydoux trapte Beerschot zowaar langszij.

Het slotoffensief leek te zijn ingezet, maar daar maakte scheidsrechter Kevin Debeuckelaere al snel komaf mee. Hij legde de bal op de stip na een fout van Séydoux op invaller Massis Guluk.

De amper 18-jarige Mouad El Fanis faalde niet vanop de stip en trapte de bal voorbij Vanhamel. Beerschot opnieuw op achterstand.

In het slot wisten De Mannekes toch nog een punt uit de brand te slepen.  De ingevallen debutant Ibrahim Alhassan buffelde de bal nog voorbij de Luikse doelman.

Beerschot vermeed zo een slechte start, maar blijft wel achter met 4 op 6.