Club NXT pakt punt na geanimeerde slotfase tegen de RSCA Futures

vr 11 november 2022 22:12
      Challenger Pro League - speeldag 13 - 11/11/22 - 20:01

Het prestigeduel tussen de beloften van Anderlecht en Club Brugge in de Challenger Pro League heeft geen winnaar voortgebracht. Met een ultieme treffer zorgde Bruggeling Lennart Mertens in de 91e minuut voor een 2-2-gelijkspel. In de stand wipt Anderlecht over Lierse naar de derde plaats, Brugge blijft zijn sterke thuisreputatie handhaven.

RSCA Futures is voorlopig de beste belofteploeg in de Challenger Pro League en wilde dat tegen rivaal Club NXT vandaag ook bewijzen. Een overwinning in het Schierveldestadion betekende meteen ook de eerste plaats in het klassement voor paars-wit.

Toch waren de waardeverhoudingen tussen de jonkies van beide grootmachten zeer gelijkaardig. Het spel ging de volledige wedstrijd gretig op en neer.

Dat Senne Lammens met Simon Mignolet het trainingsveld deelt, werd in het eerste halfuur wel zeer duidelijk. Tot twee keer toe pakte de jonge doelman uit met een uitstekende save. Aan de overkant zorgde de dribbelvaardige Shion Homma met een knappe krulbal voor de 1-0. De thuisploeg mocht als eerste vieren.

Maar de homeparty was geen lang leven beschoren. Enkele minuten later bewees Stassin waarom hij bij de A-kern van Anderlecht werd gehaald. De topschutter van de Anderlecht-jonkies trapte zich vandaag ook naar de topschutterstitel in 1B.

Stassin zit ondertussen al aan 9 doelpunten in de Challenger Pro League.

Toch was dit slechts een voorbode voor een beklijvende slotfase.

Die begon toen Homma tegen de grond ging in de rechthoek: penalty. Romeo Vermant kreeg de mogelijkheid om Club weer op voorsprong te trappen, maar hij gleed uit in zijn aanloop naar de stip en stuurde de bal zo hoog over de kooi.

Zowel Nicky Hayen als Guillaume Gillet wilde absoluut winnen en gooide meteen enkele verse krachten het veld op. Gouden wissels, zo bleek later.

Tien minuten voor het einde was het Simion Michez, een van die invallers, die Lammens kon verschalken met een afgeweken schot. En in de allerlaatste minuut deed Lennart Mertens wat hij het beste kan: scoren.

Een billijk gelijkspel, dat Anderlecht de koppositie kost. Club NXT houdt het bij één nederlaag in eigen huis.