Ga naar de inhoud

De "oudjes" doen het voor beloften van Anderlecht en Club Brugge

 di 30 augustus 2022 18:50
      Challenger Pro League - speeldag 5 - 10/09/22 - 16:03

      In de Challenger Pro League stond zaterdag een klassieker in het Belgische voetbal op het programma, maar dan wel bij de beloften. RSCA Futures ontving Club NXT. De wedstrijd eindigde op een gelijkspel na goals...van de oudste spelers op het wedstrijdblad.

      Volgens de regels van de Challenger Pro League mag elk belofteteam 1 veldspeler ouder dan 23 jaar opstellen. Anderlecht haalde in de zomer de ervaring van David Hubert voor die rol. Club Brugge deed hetzelfde voor de doelpunten van Lennart Mertens.

       

      Beide spelers speelden een hoofdrol in het Koning Boudewijnstadion. 

       

      De wedstrijd was nauwelijks begonnen of Mertens was Anderlecht-verdediger Lucas Lissens te snel af aan de eerste paal. Mertens duwde de vroege 0-1 voorbij doelman Verbruggen. Het eerste doelpunt van het seizoen voor de 30-jarige spits.

       

      De jonkies van Anderlecht hadden nog niet verloren dit seizoen in de Challenger Pro League en gingen nadrukkelijk op zoek naar een gelijkmaker. 

       

      Die viel vlak voor de rust. David Hubert, ondertussen 34 jaar, kopte een voorzet van Leoni perfect in de hoek. Doelman Shinton was geklopt. Ook Voor Hubert was het zijn eerste doelpunt van het seizoen.

       

      Na vijf wedstrijden staan de beloften van Anderlecht op de vierde plaats. De teller staat op vier gelijke spelen en een zege. Club NXT staat na evenveel duels op de achtste plaats. Club NXT heeft een keer gewonnen, twee keer verloren en twee keer gelijk gespeeld.

      Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
      Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

      Fase per fase

      90+5' tweede helft
      46' tweede helft
      45+4' eerste helft
      1' eerste helft