Lommel boekt een tweede seizoenszege en komt aan de leiding.

Lommel grijpt zijn momenten tegen Jong Genk en springt naar de leiding in de Challenger Pro League

vr 26 augustus 2022 21:50
      Challenger Pro League - speeldag 3 - 26/08/22 - 20:00

Lommel SK is als leider begonnen aan het weekend in de Challenger Pro League. In de derby op bezoek bij KRC Genk werd er met 0-3 gewonnen na doelpunten van de Zuid-Amerikanen Caue en Anello (2x).

Doelpunten:

• 43' Caue Vinicius 0-1
      • 60' Anello 0-2
      • 74' Anello 0-3

Met een aandachtige Wouter Vrancken op de tribunes begon Jong Genk goed aan zijn partij tegen Lommel. De beloftenkampioen van vorig jaar had de bal en ging ook op zoek naar een doelpunt, maar raakte niet voorbij de Lommelse verdedigers.

Aan de overkant was het wel raak: spits Caue opende nog voor rust de score en kort erna schilderde de Argentijn Agustin Anello een vrije trap in de hoek.

In het slot van de partij maakte Anello ook nog zijn tweede van de avond. Lommel staat zo voorlopig alleen aan de leiding in de Challenger Pro League. Jong Genk blijft achter met 3 punten.

Er werd overigens ook nog gevoetbald in Denderleeuw. Thuisploeg Dender sprokkelde voorlopig nog niets in de Challenger Pro League en ook tegen de beloften van Standard bleef het verstoken van punten. Na een doelpunt diep in de tweede helft van Kuavita eindigde de wedstrijd op 0-1.