Ga naar de inhoud

RWDM haalt na straf slotoffensief nog een dubbele achterstand op tegen RSCA Futures

 vr 2 september 2022 22:14
      Challenger Pro League - speeldag 4 - 02/09/22 - 20:00

      RWDM heeft op speeldag 4 in de Challenger Pro League een punt gepakt tegen de U23 van Anderlecht. Na 87 minuten stond paars-wit nog 0-2 voor, maar na enkele dolle slotminuten trok RWDM toch nog een punt over de streep.

      Anderlecht is er net niet in geslaagd om de Brusselse derby op bezoek bij RWD Molenbeek naar zijn hand te zetten.

       

       Een slotoffensief van de thuisploeg leverde een 2-2 gelijkspel op. Julien Duranville (43') en Simion Michez (83') zorgden voor de paars-witte doelpunten, de treffers van Yan Vorogovskiy (87') en Jake O'Brien (90') leverden finaal een puntendeling op.

       

      Op hetzelfde tijdstip gaf de U23 van Standard een dubbele voorsprong uit handen tegen de leeftijdsgenoten van Racing Genk, met ook een 2-2 resultaat als gevolg. 

       

      Anisse Brrou (14') en Noah Ohio (44') effenden het pad voor de jonge Rouches, maar via Kelvin John (71') en Sekou Diawara (81') sloegen de Limburgers terug.   

       

      De beloften van Anderlecht vatten post op de derde plaats in de op een na hoogste Belgische voetbalafdeling met 6 op 12. De jeugd van Standard volgt op de vierde plaats met hetzelfde puntentotaal, terwijl jong Genk achtste is met 4 punten. RWDM bezet dan weer de zesde plaats met 5 punten.  

      Fase per fase

      90+9' tweede helft
      46' tweede helft
      45+1' eerste helft
      1' eerste helft