Ga naar de inhoud
"Dieu" is terug.

BEKIJK: Debuterende Mbokani loodst Beveren met heerlijke winning goal voorbij Deinze

 vr 14 oktober 2022 22:20
      Challenger Pro League - speeldag 9 - 14/10/22 - 20:00

      SK Beveren heeft vrijdagavond op de negende speeldag van de Challenger Pro League de leiding gegrepen. Het stuurde Deinze huiswaarts met 2-1 en mocht daar Dieumerci Mbokani voor bedanken. De spits maakte zijn debuut bij de thuisploeg en gaf met een heerlijke winning goal meteen zijn visitekaartje af.

      Doelpunten:
      • 9' 1-0 Hoggas
      • 79' 1-1 Carcela
      • 85' 2-1 Mbokani

      Aanvoerder Kevin Hoggas brak al vroeg de ban namens de Leeuwen en die stand bleef ook geruime tijd onaangeroerd, tot Joachim Carcela tien minuten voor tijd een punt uit de brand leek te slepen voor Deinze. 

       

      Maar de debuterende Dieumerci Mbokani, eindelijk speelgerechtigd na een lange administratieve soap, besliste daar echter anders over met een knappe winning goal. 

       

      De Congolees kapte zijn rechtstreekse belager Denys Prychynenko heerlijk uit en zette goalie Nacho Miras vervolgens op het verkeerde been: 2-1, de Freethiel ontplofte.

       

      Door de driepunten komt Beveren voorlopig aan de leiding in 1B, maar zondag kunnen de beloften van Anderlecht met een zege tegen Jong Genk opnieuw het stokje overnemen.

      Bekijk de heerlijke goal van Mbokani:

      Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

      Fase per fase

      90+5' tweede helft
      46' tweede helft
      45+5' eerste helft
      1' eerste helft