8. 82' - Doelpunt - Gustaf Nilsson (1 - 1)
Jupiler Pro League - speeldag 21 - 18/01/23 - 18:30
82'
Gustaf Nilsson
1 - 1
82'

Cercle Brugge heeft bewezen dat Union dan toch niet almachtig is in het nieuwe jaar. Cercle kwam verdiend op voorsprong, maar een duidelijk vermoeid Union kon in de slotfase toch nog een punt in de sporttas steken na een goal van Nilsson.

Cercle - Union in een notendop

• Sleutelmoment: in het laatste halfuur opent Cercle de score met een knap doelpunt. Union schakelt een versnelling hoger en knokt zich naar de 1-1.

• Man van de match: de Poolse doelman van Cercle laat zien dat hij uit het goede hout gesneden is. Union beet lang de tanden stuk op Majecki.

• Statistiek: na 4 zeges op een rij lijdt Union puntenverlies. Cercle pakt dan weer een eerste punt in 2023, maar de thuisploeg verspeelde al 13 punten na een voorsprong dit seizoen, geen ploeg verloor meer punten (OH Leuven en Club Brugge ook 13).

Vanzeir blesseert zich

Union dwong de beste kansen af voor de rust, maar Cercle-doelman Majecki stond sterk te keepen. Al had Nilsson zijn eerste basisplaats moeten vieren met een vroeg doelpunt. De lange Zweed miste oog in oog met de Pool.

Bij Cercle liet Hugo Siquet zich opmerken in zijn eerste match voor de vereniging. De nieuwkomer pakte uit met enkele voorzetten vanaf rechts. Deman kon een keer schieten, maar mikte over.

In de slotminuten van de eerste helft zag Union een van de sterkhouders uitvallen. Dante Vanzeir legde zich neer en greep naar de hamstrings van zijn rechterbeen. Boniface kwam hem vervangen. Trainer Karel Geraerts sprak meteen na de match over een bovenbeen dat "was opgestijfd".

Somers opent score, ook Nilsson treft raak

Cercle kwam beter voor de dag in een amusante tweede helft. Verdediger Marcelin kopte al snel op de lat.

Union antwoordde via Boniface, maar de vervanger van Vanzeir ging voor eigen succes. De vrijstaande Puertas aanspelen, was een betere optie.

De doelpunten vielen in het laatste halfuur. Eerst bij Cercle.

Francis brak de verdediging van Union open met een splijtende pass, jeugdproduct Somers nam aan en schoof binnen.

Tot zo een tien minuten voor het einde mocht Cercle dromen van een zege. Tot Union prikte via de lange Zweed Nilsson. Hij liep goed in op een bal van invaller Lazare: 1-1.

In het klassement moet nummer 2 Union Genk laten lopen. De leider staat nu 9 punten voor. Cercle is 10e.

Thibo Somers is een jeugdproduct van Cercle.

"Niet vergeten dat Union beste ploeg van België is momenteel"

• Karel Geraerts (Union): "We waren niet efficiënt genoeg vandaag. Cercle speelde erg direct en loerde op de tweede bal, maar dat hadden we goed onder controle. Alleen moesten we zelf onze kansen beter afmaken. Er is ontgoocheling in de kleedkamer. We hadden kansen, maar moeten ook eerlijk zijn. We haalden niet ons beste niveau. Te veel spelers bleven onder hun niveau. Ik kan leven met een gelijkspel, maar word er niet gelukkig van. Op het einde gingen beide ploegen nog voor de overwinning. Genk en Antwerp die winnen? We kijken naar onszelf en op het einde zien we dan wel of we onze doelen moeten bijstellen of niet."

• Miron Muslic (Cercle Brugge): "Ik ben trots op mijn team. Het was een topprestatie van mijn spelers. We waren heel dicht bij een zege en ergens voelt het als twee verloren punten, maar niet vergeten dat we tegen het beste ploeg in België van het moment speelden. Union heeft veel teams kapot gespeeld de laatste weken. Dat Siquet maar een helft speelde, was vooraf voorzien."

90+5'

einde: 1-1

De wedstrijd is afgelopen. Cercle heeft zijn eerste punt te pakken in 2023, Union lijdt zijn eerste puntenverlies van het jaar.

In een amusante tweede helft opende Cercle na het uur de score. Francis brak de verdediging open met een splijtende pass, jeugdproduct Somers nam aan en schoof binnen.

Union prikte tegen via de lange Zweed Nilsson. In zijn eerste competitiematch als basisspeler liep hij goed in op een bal van invaller Lazare.

90+1'

90+1'

extra tijd

De wedstrijdleiding verlengt deze match met 3 minuten.

88'

sterke Majecki

Burgess kopt krachtig op doel, Majecki met zijn zoveelste redding van de match.

88'

Foutje van Francis op Lazare en een vrije trap voor Union. Majecki moet opnieuw in actie komen en duwt de bal uit de hoek van zijn doel.

84'

Ueda offside

Cercle antwoordt met een kopkans voor Ueda. Hij vliegt de bal naast.

Het doelpunt had ook niet geteld. De Japanner liep buitenspel.

84'

Union lijkt het ritme te pakken. U weet wat dat kan betekenen. Op Anderlecht ging het van 1-0 naar 1-3.

83'
82'

GOAL: Nilsson 1-1

Union komt op gelijke hoogte. Invaller Lazare legt de bal terug op de inlopende Nilsson. Nu mist de Zweed niet.

80'

Union krijgt nog 10 minuten om een eerste competitienederlaag sinds september (1-2 tegen Genk) te vermijden.

78'

kopbal Burgess

Teuma lanceert Burgess, Majecki staat opnieuw op de goede plaats.

78'
76'

We snijden het slotkwartier aan. Een kwartier waarin Union regelmatig scoort.

74'

Majecki houdt Nilsson van 1-1

Union wil een nederlaag vermijden en gaat vlijtig op zoek naar de gelijkmaker. Majecki tikt een kopbal van Nilsson over zijn doel.