10. 90' - Verv. Yusuke Matsuo door Pietro Perdichizzi
  11. 90+2' - Geel - Clinton Mata
  12. 90+4' - Geel - Lukas Van Eenoo
Jupiler Pro League - speeldag 33 - 15/04/23 - 20:45

Een avond vol frustraties: een sterk en aanvalslustig Club Brugge is er niet in geslaagd om te scoren in het Kuipje. Westerlo kraakte in al zijn voegen, maar hield de 0-0 als bij wonder op het scorebord. Club staat voorlopig op de 4e plaats, maar AA Gent (dat zondag speelt bij KV Mechelen) lacht wellicht in zijn vuistje.

Westerlo - Club Brugge in een notendop:

• Sleutelmoment: Na iets meer dan een uur lijkt Club Brugge eindelijk te kunnen scoren, maar uitgerekend Bruggeling Maxim De Cuyper keert het leer nog van de lijn. Op de beelden is niet meteen duidelijk of de bal al dan niet helemaal over de lijn is. De VAR kijkt even naar de fase en keurt het doelpunt dan af.

• Man van de match: Blauw-zwart beet zijn tanden stuk op een ijzersterke Sinan Bolat. Het sluitstuk van Westerlo was vanavond niet zinnens om zich om te draaien. Jutgla, Lang of Spileers. Wie het ook probeerde, scoren lukte niet in 't Kuipje.

• Opvallend: Westerlo pakt 4 op 6 tegen Club Brugge. Puntenverlies dat de Bruggelingen misschien wel zuur kan opbreken met het einde van de reguliere speeltijd in zicht.

Club Brugge domineert, maar vergeet te scoren

Het werd een frusterende avond voor blauw-zwart in een uitverkocht Kuipje. Aan grinta, aanvalslust en dominantie geen gebrek bij de troepen van Rik De Mil, maar het ontbrak Club Brugge aan de nodige efficiëntie.

De Bruggelingen namen al snel de touwtjes strak in handen en voetbalden ook heel wat kansen bij elkaar. Vanaken kopte op Bolat en ook Lang werd gestuit door de Turkse doelman. De grootste kans voor rust was dan weervoor Jutgla. Na een snelle pass van Vanaken stond de Spanjaard oog in oog met de keeper van Westerlo die de nul op het scorebord hield.

Club kreeg ook geen strafschop na een handsfase van Fixelles in de eigen zestien. Een fase waar nog lang over gediscussieerd kan worden, maar de bal ging niet op de stip.

Uitgerekend De Cuyper verijdelt de 0-1

Westerlo kreunde en barstte ei zo na uit zijn voegen. Het leer in de eigen rangen houden werd moeilijker en moeilijker. Club schakelde nog een versnelling hoger. Spileers dwong Bolat nog tot een katachtige reflex, ook Lang geraakte niet voorbij de doelman en Skov Olsen trapte maar net voorlangs. Het doelpunt voor de bezoekers hing duidelijk in de lucht.

Bijna was die treffer ook een feit. Jutgla kon Bolat eindelijk een keer kloppen, maar Maxim De Cuyper keerde het schot nog. Was de bal volledig over de lijn of niet? De VAR, Bram Van Driessche, besliste van niet. Dat uitgerekend Club-huurling De Cuyper de bal wegwerkte, zal eens zo hard aankomen in Jan Breydel.

Gent kan morgen zo een uitstekende zaak doen op het veld van KV Mechelen in de strijd voor de vierde stek.

De Mil: "Je moet jezelf belonen"

• Rik De Mil (Club  Brugge): "Als je zoveel kansen krijgt, dan moet je gewoon scoren. Als ik kijk hoe mijn ploeg gevoetbald heeft, dat is wat ik wil zien. Dominant, druk vooruit en goed aan de bal. Maar dan moet je jezelf belonen en dan moet je scoren. Ik moet de beelden opnieuw bekijken, maar wil die penaltyfase uit de eerste helft nog eens zien. Er wordt veel over gesproken. Ik weet het gewoon niet meer als coach. Op Mechelen krijgen we een strafschop en nu zegt men dat het de steunarm is. Wat is het eigenlijk? Dat zijn details die een wedstrijd kunnen bepalen. Langs de andere kant moeten wij niet kijken naar scheidsrechters of de VAR. We moeten gewoon naar onszelf kijken."

• Jonas De Roeck (Westerlo): "Het was een moeilijke wedstrijd, maar je speelt ook tegen een heel goede tegenstander. Ik denk dat we het betere Club Brugge van het seizoen zien. We hebben moeilijke momenten gehad in de wedstrijd. Maar we konden standvastig blijven. We toonden dat als het moeilijk was, dat we onze zaken toch nog op orde hadden. We hebben zo weinig mogelijk kunnen weggeven."

90+4'
90+3'

Het zit erop. Club Brugge bijt zijn tanden stuk op Westerlo. Blauw-zwart voetbalde kans na kans bij elkaar, maar scoren lukte de bezoekers niet. Gent krijgt morgen de uitgelezen kans tegen KV Mechelen voor een plek bij de eerste vier.

90+2'
90+1'

Mata maakt nog een fout op Vetokele en krijgt daar ook geel voor. Hij is geschorst voor de volgende partij tegen Eupen.

90+1'

89'

Meijer onderuit

De ene Brugse aanvalsgolf volgt nu de andere op. Meijer zet zijn motor nog een keer op gang en kan ook afdrukken. Bolat is niet van plan om zich te laten kloppen vanavond. Na zijn schot werd Meijer ook wel onderuit gehaald, maar ref D'Hondt geeft geen strafschop.

87'

De bezoekers leggen nu een prima combinatie op de mat. Nusa tikt het leer frivool tot bij Vermant die zijn schot wat rateert. Hier zat misschien wel meer in.

86'
83'

Jaremtsjoek mag nog invallen

De Mil zorgt voor nog wat meer slagkracht voorin. Jaremtsjoek krijgt zo nog een goede tien minuten om de ban alsnog te breken.

83'
79'

Daar is Romeo Vermant een eerste keer. Hij kan ook met links trappen, maar ziet zijn poging aan de verkeerde kant van de paal belanden.

79'

Club Brugge heeft de touwtjes weer wat steviger in handen genomen.

Peter Vandenbempt op Radio 1
77'
75'

Dan maar een keer van ver proberen, denkt Nusa. Het schot van de invaller zwaait hoog en ver over. Zo zal het niet lukken.

75'
74'

De tijd begint zo stilaan te dringen voor Club Brugge. Dat beseft ook Rik De Mil die nu Romeo Vermant tussen de lijnen gooit. De wedstrijd van Jutgla zit er dan weer op.