Zinho Gano
83'
Zinho Gano
3 - 3

Zes goals, maar geen winnaar. Buren Zulte Waregem en KV Kortrijk hebben de punten gedeeld na een spektakelrijke wedstrijd. Kortrijk kwam tot drie keer toe op voorsprong, maar Essevee kon steeds terugslaan. Beide teams schieten wel weinig op met een punt.

Zulte Waregem - Kortrijk in een notendop:

• Sleutelmoment: 7 minuten voor het einde klimt Zulte Waregem voor de derde keer weer op gelijke hoogte dankzij een doelpunt van Gano. Kortrijk legde zich nadien neer bij een gelijkspel.

• Man van de match: Technisch superieur en beslissend met een doelpunt en assist. Kadri heerste op het Kortrijkse middenveld en was de beste man op het veld vanavond.

• Opvallend: Zulte Waregem was op zoek naar een zege, maar komt net als tegen concurrenten Seraing en Oostende niet verder dan een gelijkspel. Vandaag toonde de ploeg wel dat ze de hoop nog niet hebben opgegeven.

Veel strijd en mooie doelpunten

Zulte Waregem ontving vanavond streekgenoot Kortrijk. De derby kreeg dit seizoen nog een extra dimensie omdat beide ploegen met degradatiezorgen zitten.

Die zorgen uitten zich ook op het veld, want een nerveuze openingsfase met veel duels kende amper kansen.

De bezoekers toonden zich uiterst efficiënt wanneer Kadri een eerste kans meteen afwerkte. De Algerijn kwam oog in oog met Bossut en werkte proper af.

Maar op het halfuur klom Zulte Waregem weer langszij. Een doorgekopte voorzet werd netjes in doel verwerkt door Ciranni.

Kortrijk bleef wel de betere ploeg voor de pauze en forceerde op slag van rust nog een vrije trap.

Selemani krulde de bal perfect in de winkelhaak buiten het bereik van Bossut. Een kanshebber voor doelpunt van het jaar?

Zulte Waregem knokt zich naar verdiend punt

Na de pauze toonde Zulte Waregem zich de gevaarlijkste ploeg. Ndour maakte er al snel 2-2 van en nadien bleven de manschappen van Leye aandringen.

Maar het was Kortrijk dat toch weer het voortouw nam. Onder impuls van Kadri maakte Kortrijk er met een geweldige tegenaanval 2-3 van. Avenatti werkte proper af.

Zulte Waregem kwam drie keer achter te staan, maar toonde vanavond mentaliteit. Opnieuw waren de Kortrijkzanen niet klaar met hun streekgenoten. In de slotfase kopte Gano op hoekschop de verdiende gelijkmaker tegen de netten.

Een felbevochten derby levert dus voor elke ploeg een punt op. Dat is in elk geval niet voldoende om de degradatiezorgen van zich af te schudden.

"Een zware, maar mooie wedstrijd"

Alessandro Ciranni (Zulte Waregem): "Ik sta hier met een dubbel gevoel. We verdienden volgens mij om te winnen. We tonen veel karakter en daar moeten verder op bouwen. We zijn nu 3 wedstrijden op rij ongeslagen. Het geloof is er nog."

Kristof D'haene (Kortrijk): "Of het vandaag een gemiste kans was? Misschien wel, maar het verschil blijft hetzelfde. Het was een zware, maar ook mooie wedstrijd want het was mijn laatste derby. Dit zijn gewoon mooie wedstrijden en ik hoop dat beide ploegen deze wedstrijd volgend seizoen ook op het hoogste niveau kunnen spelen."

Mbaye Leye (trainer Zulte Waregem): "We hadden vandaag drie punten nodig. Onze eerste helft was niet goed genoeg, maar ik wil mijn spelers wel feliciteren voor hun vechtlust in de tweede helft. Ik onthoud dat we nog leven."

Bernd Storck (trainer Kortrijk): "We spelen een goede wedstrijd en ik kan vandaag niet klagen. We weten dat Zulte Waregem gevaarlijk is op stilstaande fases en zo slikken we dus de 3-3. Het puntenverschil blijft intact en daar kan ik mee leven."

90+4'

EINDE: 3-3

Einde van een boeiende en spannende derby in West-Vlaanderen. Zulte Waregem kwam tot drie keer terug van een verloren positie, maar koopt uiteindelijk bitter weinig met een gelijkspel tegen Kortrijk.

90+4'

Een laatste kans is er eentje voor Kortrijk. Loncar veinst en zoekt het afstandsschot, maar Bossut zag de bal komen en ontzette het gevaar.

90+2'
90+2'
90+1'

90+1'
90+1'

We krijgen nog drie minuten toegevoegde tijd. Zulte Waregem gaat op zoek naar de winnende treffer, maar Kortrijk loert op de tegenaanval.

89'

Er hangt gevaar in de lucht! De pas ingevallen Willen kan koppen op een voorzet, maar de verdediger raakt de bal niet goed genoeg.

87'
85'

Op basis van de tweede helft is deze stand zeker verdiend. Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd, maar zit er misschien nog iets meer in? We spelen nog vijf minuten in de reguliere speeltijd.

84'
84'
82'

Gano met de 3-3!

Eerst werd zijn kopbal nog gered door Vandenberghe, maar een minuut later kopte Gano hem wel voorbij de doelman. 3-3! Zulte Waregem maakt al voor de derde keer een achterstand goed!

76'

De jonge Hallaert komt in de ploeg voor Vossen. Leye opteert dus voor jong enthousiasme.

Tom Boudeweel
76'
75'

Nog een kwartier

We zijn toe aan het laatste kwartier van de wedstrijd. Zulte Waregem blijft veelvuldig aandringen terwijl Kortrijk zich ook al gevaarlijk heeft getoond op de counter. Krijgen we nog een doelpunt?