Ga naar de inhoud

Inter, met ingevallen Lukaku, slaat stadsgenoot Milan in 4 minuten knock-out

 di 9 mei 2023 21:10
INT
einde
1-0
MIL
  1. 8' - Doelpunt - Edin Džeko (0 - 1)
  2. 11' - Doelpunt - Henrikh Mkhitaryan (0 - 2)
  3. 18' - Verv. Ismaël Bennacer door Junior Messias
  4. 45+1' - Geel - Rade Krunic
  5. 45+1' - Geel - Henrikh Mkhitaryan
  1. 59' - Verv. Simon Kjær door Malick Thiaw
  2. 60' - Verv. Alexis Saelemaekers door Divock Origi
  3. 62' - Verv. Henrikh Mkhitaryan door Marcelo Brozovic
  4. 64' - Geel - Fikayo Tomori
  5. 70' - Verv. Edin Džeko door Romelu Lukaku
  6. 70' - Verv. Federico Dimarco door Stefan de Vrij
  7. 78' - Verv. Hakan Çalhanoglu door Roberto Gagliardini
  8. 78' - Verv. Lautaro Martínez door Joaquín Correa
  9. 82' - Verv. Davide Calabria door Pierre Kalulu
  10. 82' - Verv. Brahim Díaz door Tommaso Pobega
UEFA Champions League - speeldag 1 - 10/05/23 - 21:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
8'
Edin Džeko
0 - 1
Edin Džeko
8'
11'
Henrikh Mkhitaryan
0 - 2
Henrikh Mkhitaryan
11'

Een dubbele uppercut in vier minuten tijd was genoeg. Inter heeft een serieuze optie op de Champions League-finale genomen door met 0-2 te winnen van stadsgenoot Milan. Dzeko en Mchitarjan schoten nog voor het kwartier raak, een klap waar de thuisploeg nooit van herstelde. De Belgen - Saelemaekers als titularis, Origi en Lukaku als invallers - vervulden slechts een bijrol.

Milan - Inter in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na elf minuten voetballen flikkert de 0-2 al op het scorebord. Dzeko en Mchitarjan meppen zo AC Milan al vroeg tegen het canvas en de Rossoneri kunnen daarna geen vuist meer maken.
 
  • Man van de match: Op zijn oude dag zette Edin Dzeko de Derby della Madonnina naar zijn hand. Eerst poeierde de 37-jarige vervanger van Romelu Lukaku de 0-1 staalhard in doel op een hoekschop, nadien zorgde hij voor de ruimte waar Mchitarjan in kon duiken.
 
  • Opvallend: Inter en AC Milan stonden vanavond voor de vijfde keer tegenover elkaar in een Europese voetbalcompetitie. Het is de eerste zege in vijf duels voor Inter. Het is ook nog maar de derde keer dat Inter de buur uit Milaan drie keer kan kloppen in hetzelfde seizoen.

Furieuze start van Inter

Vrouwen en kinderen eerst. De Rossoneri wisten van geen hout pijlen te maken in de eerste helft. Overklast en overbluft op alle vlakken door een bedrijvig Inter.

 

Al na acht minuten was het prijs voor Inter. Edin Dzeko reageerde sneller op een hoekschop dan Calabria en de Bosniër devieerde het leer piekfijn in doel.

 

En Inter drukte door. Goed drie minuten later moest Maignan zich een tweede keer omdraaien. De zee ging plots helemaal open bij AC Milan en daar kon Mchitarjan van profiteren. Dat was even atypisch Italiaans, zo slap verdedigd van Milan.


De wedstrijd leek al gespeeld. Al helemaal wanneer Calhanoglu de trekker overhaalde. Zijn snoeihard schot spatte uit elkaar op de paal.

 

Niet veel later leek de 0-3 dan toch in de maak. Lautaro Martinez ging na een duel met Kjaer tegen de grond en ref Jesus Gil Manzano wees ook naar de stip. De scheidsrechter ging echter naar de beelden kijken en kwam terug op zijn beslissing. Dan toch geen elfmeter.

AC Milan kan moeilijk gevaar creëren

Wat zette AC Milan daar tegenover? Weinig tot niets. De Rossoneri misten duidelijk hun sterkhouder Rafael Leão, die dit seizoen al goed is voor dertien doelpunten en dertien assists. Dat scheelt toch een flinke slok op de borrel.

 

Saelemaekers probeerde wel op zijn linkerflank, maar stond er vaak alleen voor. Na een uur kreeg Divock Origi dan weer zijn kans op die positie. Ook hij kreeg de vlam niet meer in de pan. 


AC Milan kwam wel nog welgeteld één keer dicht bij een treffer, maar de poging van Tonali vloog tegen de paal. Met nog een kleine twintig minuten te gaan kreeg Romelu Lukaku zijn kans nog. Maar ook hij kon geen hoofdrol meer vertolken.


De terugwedstrijd lijkt zo een formaliteit. Of kan AC Milan volgende week vriend en vijand nog verrassen door de 0-2-nederlaag nog op te halen? We komen het dinsdag te weten in een nieuwe Derby della Madonnina.

Bekijk de knappe 0-1 van Dzeko

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Fase per fase

22:56

Einde

De wedstrijd zit erop. In de tweede helft probeerde AC Milan het wel, maar het draaide uit op niets voor de Rossoneri. Inter kwam ook op geen enkel moment in de problemen. Milan heeft zo flink wat werk op de plank voor de terugwedstrijd van volgende week. 

90+5' tweede helft
90+2'

We mogen nog een schot tussen de palen noteren. Pobega waagt zijn kans, Onana lijkt vanavond niet te kloppen. De doelman is ook niet echt op de proef gesteld. 

90+1'

4 - extra time

Er komen 4 minuten extra tijd bij.
86'

AC Milan krijgt een vrije trap op een interessante plek. Misschien lukt het op die manier wel? Maar niets is minder waar. Theo Hernandez kan zijn schot niet kadreren. De Rossoneri hebben gewoon te weinig gebracht vanavond. 

82'

Milan probeert nog wel iets te forceren in de slotfase. Brahim Diaz komt nog een keer naar binnen om dan uit te halen. Zijn schot wordt nog afgeblokt. 

78'
76'

Bastoni ligt na een hoekschop tegen de grond. Krunic maakte wel een slaande beweging naar zijn tegenstander, maar de scheidsrechter heeft niets gezien. Ook de VAR komt niet tussenbeide. 

70'
wissel
70'
wissel
69'

Lukaku krijgt zijn kans

Simone Inzaghi ziet dat zijn team offensief wat aan kracht heeft moeten inboeten. Daarom gooit hij Romelu Lukaku nog tussen de lijnen. Kan de Belgische topschutter voor de beslissing zorgen?

66'

Divock Origi is alvast goed ingevallen. Hij legt op zijn linkerflank twee spelers van Inter in de luren en probeert dan een ploegmaat te bereiken. Zonder succes. 

64'
64'

Tonali treft de paal!

Dichter is Milan nog niet bij een doelpunt geweest. Na een goede actie van Origi op links komt de bal bij Tonali. Die twijfelt niet en haalt hard uit: op de paal. 

63'

Ook bij Inter wordt er gewisseld. De wedstrijd van Mchitarjan, de maker van de 0-2, zit erop. Brozovic mag nog een klein halfuur meevoetballen.