2. 62' - Doelpunt strafschop - João Mário (1 - 1)
UEFA Champions League - speeldag 4 - 11/10/22 - 21:01
João Mário
1 - 1
João Mário
62'

Op voorhand was al duidelijk dat PSG - Benfica rond één man zou draaien. De veelbesproken Kylian Mbappé scoorde met een penalty, maar zijn ploeg kon weer niet winnen omdat het ook een strafschop incasseerde. In het slot moesten de vedetten van Parijs vooral brokken vermijden.

Ja hoor, Kylian Mbappé stond ook tegen Benfica weer alleen in de spits.

De onvrede over die positie was doorheen de dag de brandstof geweest van heel wat transfergeruchten. Het fenomeen uit Bondy voelt zich naar verluidt bedrogen door zijn bazen. Omdat er geen topspits kwam en Neymar bleef.

Want nu speelt de Braziliaan op favoriete positie van Mbappé - het zorgt ervoor dat de ego’s regelmatig botsen.Sportief directeur Luis Campos voelde zich door alle heisa vooraf genoodzaakt om de wereld toe te spreken. “Ik ontken dat Kylian wil vertrekken in januari”, klonk het. “Dat heeft hij me nooit gezegd?”

Ondertussen liep de speaker in het Parc des Princes de opstellingen af. Wat er gebeurde toen de naam van nummer 7 weerklonk? Zowaar een klein applausje.

Twee penaltygoals maar geen winnaar

Soit, over naar de wedstrijd. Die bracht heel wat minder spektakel dan de heenmatch in Lissabon vorige week.

Het was wachten tot Antonio Silva kort voor rust Juan Bernat foutief neerhaalde in de zestien. Twee keer raden wie er achter de bal ging staan…

Mbappé zette de elfmeter feilloos om en kroonde zich zo meteen tot clubtopschutter van PSG in de Champions League. Met nummertje 31 ging hij Edinson Cavani voorbij. Op de VIP-tribune bleef voorzitter Al-Khelaïfi ijskoud in zijn zeteltje zitten.

Later zou Mbappé overigens nog een kans net naast krullen. Een gebrek aan inzet kon hem dus allerminst verweten worden.

Ondanks de ijver van het goudhaantje zou PSG de confrontatie met Benfica weer niet winnend afsluiten, want op het uur beging Verratti een onnodige overtreding in het strafschopgebied. Ook Joao Mario zette de elfmeter om: 1-1.

Een puntje waarmee beide ploegen perfect op koers liggen voor de volgende ronde.

Brokken vermijden

De sterren van Parijs, zonder de licht geblesseerde Messi, moesten in het slot vooral verdere brokken vermijden. En dat mocht gerust letterlijk genomen worden.

Talent met temperament Enzo Fernandez - niet toevallig een Argentijn - ging stevig door op de vervloekte enkel van Neymar. Tot opluchting van miljoenen Brazilianen kon hij gewoon verder.

Enkele minuten later incasseerde ook Mbappé een snoeiharde tackle op de enkel, die zelfs even lelijk omplooide. De hoofdrolspeler beet door en kroonde zich nog bijna tot matchwinnaar, maar zag zijn spectaculaire winnaar terecht afgekeurd voor buitenspel.

Met een pijnlijke grimas moest Mbappé in minuut 90 uiteindelijk toch naar de kant. Dit keer onder een mix van applaus en gefluit.

Stil zal het ook de komende maanden niet worden in Parijs…

90+2'
Fabián Ruiz (Paris Saint-Germain) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90+2'
Enzo Fernández (Benfica) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Neymar (Paris Saint-Germain).
90'
Diogo Gonçalves (Benfica) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Nordi Mukiele (Paris Saint-Germain).
89'
Rodrigo Pinho (Benfica) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
87'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Julian Draxler (Benfica) stond buitenspel.
86'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain) stond buitenspel.
86'
Neymar neemt de hoekschop voor Paris Saint-Germain. Hij dropt de bal centraal voor doel.
84'
Benfica
83'
Paris Saint-Germain krijgt een vrije trap. Gilberto (Benfica) haalde een tegenstander onderuit.
81'
Álex Grimaldo neemt de hoekschop voor Benfica. Hij dropt de bal centraal voor doel.
81'
Julian Draxler (Benfica) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
76'
Hoekschop voor Paris Saint-Germain. Neymar trapt die naar de tweede paal.
73'
73'
Pablo Sarabia neemt de hoekschop voor Paris Saint-Germain. Hij dropt de bal centraal voor doel.
69'
69'
Paris Saint-Germain krijgt een vrije trap. Enzo Fernández (Benfica) haalde een tegenstander onderuit.
67'
Florentino Luís (Benfica) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Vitinha (Paris Saint-Germain).